“BÜYÜK BİR HİZMETİ İFA EDİYORUZ”
Programda kısa bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarların mahallelerde vatandaşların birinci muhatabı olduğunu, bunun bilinciyle hareket ettiklerine vurgu yaptı. Genç, “Biz muhtarlarımızla Ramazan akşamlarında bir araya gelmeyi geleneksel hale getirdik. İyi ki de getirdik. Toplantılarda bir araya geliyoruz ama Ramazanlarda geleneksel olarak bir aradayız. Seçildiğimiz andan itibaren sizlerle birlikte mahallelerimizde büyük bir fedakârlığı, büyük bir hizmeti ifa etmeye çalışıyoruz. Bu manada vatandaşlarımızın birinci muhatabının muhtarlar olduğu gerçeğini bilerek davranmaya çalışıyoruz. O nedenle güzel bir mesai birlikteliğimiz var. Allah daha güzel mesai birlikteliğini ve bu şehrin güzel insanlarına, güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu vesileyle de ahirete irtihal eden muhtarlarımızı da rahmetle bir kez daha anıyorum, mekânları cennet olsun.” diye konuştu.


“BU ŞEHİR GÜZEL HİZMETİ HAK EDİYOR”
Ortahisar’da hizmetleriyle anılmak istediğine dikkati çeken Başkan Genç, şöyle konuştu: “Hep şunu söylemişimdir. Hizmet etmeyi ancak Cenab-ı Allah (C.C) nasip ederse yapabiliriz. Allah (C.C) nasip etti, en iyisini yapmaya çalışalım. Yarın inşallah bu şekilde hizmetleriyle anılanlardan olalım. Dileğimiz, duamız bu… Ben muhtarlarımızın yoğun emeklerine, fedakârca gayretlerine şahidim. Allah da şahit. Şu anda Ramazan… Muhtarlarımız yoksulu, yetimi arıyor ve yardımını yapıyor. Sayın Kaymakamımızla da göreve geldiği andan itibaren mesai birlikteliğiyle çalışmalarımızı yürüterek vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Böyle ahenkli bir çalışmamız var. İnşallah, güzel hizmetleri hep beraber yaparız. Bu şehrin insanı bunu hak ediyor. Ve vazifemiz bitene kadar aynı anlayışla devam ederiz diyorum. Tekrar icabet eden mesai arkadaşlarımız muhtarlarımıza, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan’ın feyziyle birlikte güzel hizmetler yapmayı diliyorum.”
“MUHTARLARLA KOL KOLA ÇALIŞIYOR”
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise konuşmasında muhtarların hem vatandaşları, hem de devleti temsil eden iki yüzü olduğunu dile getirdi. Aktürk, şunları aktardı: “Başkanımız alışılagelmiş bir şekilde yıllardan beri muhtarlarla kol kola çalışıyor. Ramazan olsun, bayram olsun, düğün, cenaze olsun, hiç bizi unutmuyor. Hep yanımızda… Bunun için kendisine her zaman olduğu gibi çok teşekkür ediyorum. Başka illere gittiğim zaman oralarda da Ortahisar Belediye Başkanını örnek gösteriyorum. O nedenle bizim kendi değerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz dün sahip çıktık, bugün de çıkacağız, yarın da sahip çıkacağız. Milletimiz bizi hizmet için seçiyor. Bunun için vatandaşlara karşı görevimiz var. Devletimiz muhtara bir kimlik verdi. Eskiden muhtar olduğumuzu polise, jandarmaya anlatmak için kırk dereden su getiriyorduk. Ama sağolsun, İçişleri Bakanımız muhtarlara özel kimlik verdi. Bu kimlikle beraber biz kendimizi ifade edebiliyoruz. Bu kimliğin iki tane yüzü var, arkadaşlar. Biri millettir, biri devlettir. Biz devletimizin yanında milletimizi temsil edeceğiz, milletin yanında devletimizin sözcüsü olacağız. Ve geçmişimizi asla unutmayacağız. Ama iyi, ama kötü. Geçmişini unutanın geleceği karanlık olur.”


“BİRLİK OLMAYANLAR YOK OLMAYA MAHKUMDUR”
Muhtarların işlerini yürütürken devlet işleriyle siyaseti karıştırmaması gerektiğine vurgu yapan Aktürk, “Biz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak sivil toplum kuruluşuyuz. Devletin yolunda, bayrağın yolunda ve vatanın yolunda gideceğiz. Asla devlet işleriyle, siyaseti birbirine karıştırmayacağız. Bu çok önemli. Bir bütün olarak millete hizmet edeceğiz. Bütün olamayan kurum ve kuruluşlar yok olmaya mahkumdur. Bütün olup güçlü olacağız ki, isteklerimiz yerine gelsin. Devletin yolundan gitmeyen, milletin verdiği mesajı almayanlar yok olmaya mahkumdur. O zaman biz milletimize hizmet edeceğiz, milletimizin yanında olacağız. Bizim görevimiz kutsaldır. Bazı görevleri namahrem şekilde yapacağız. Ramazan ayındayız. Sosyal medyada yardım kolileri teşhir ediliyor. Bunun sevabı yok… En makbul olanı yardımın gizli olanıdır.” dedi.