Ortahisar Belediyesi’nin Hayrat Yardım Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği merkezde yapılan çalışmalarla ilgili Vali İsmail Ustaoğlu’nu bilgilendiren Başkan Genç, hiçbir geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin ve şehit ailelerinin, yetim çocukların, mülteci ve göçmenlerin merkezden yararlandığını dile getirdi.


“BİRÇOK KİŞİ YARARLANIYOR”
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Hayrat Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Başkanı Fahrettin Köroğlu birlikte çocuklara kendi beğendikleri giysi ve oyuncakların olduğu çanta hediye eden Başkan Genç, “Yaklaşık bir ay önce hizmete açtığımız merkezimiz amacına uygun olarak sosyal dayanışma ve yardımlaşmamızı en üst seviyeye çıkardı. Birçok insan buradan istifade ediyor. Giyimden ayakkabıya, gıda paketinden oyuncağa ve hijyen setine kadar birçok konuda ihtiyaç sahipleri buradan yararlanıyor. Bu dönemde böyle bir merkezin hayata geçirilmesini çok anlamlı buluyorum. Pandemi nedeniyle bu tür merkezlerin sayısını çoğalması çok önemli. Sosyal belediyeciliği kurumsal bir yapıya büründürdük. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.


“BU MUTLULUĞA ŞAHİT OLMAK EN GÜZEL DUYGU”
Çocuklara çanta hediye eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, açılan merkezin Türk milletinin öz değerlerini oluşturan yardımlaşma ve dayanışma duygusuna çok güzel bir örneklik teşkil ettiğini belirterek, “Dizaynıyla, tasarımıyla, dekorasyonuyla çok güzel bir yerdeyiz. Fonksiyon olarak da çok hayırlı bir hizmeti ifa eden bir merkez. 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız buradan istifade ediyor. Mülteciler, göçmenler ihtiyaç sahibi herkes başvuruyor. Yardımlar vatandaşların evlerine kadar götürülüyor. Bu çok önemli… Çocuklarımız, vatandaşlarımız beğendikleri giysileri ve oyuncakları buradan temin edebiliyor. Onların yüzlerindeki mutluluğa ve sevince şahit olmak bence en güzel duygu. Gıda, giysi, oyuncak ve hijyen seti gibi birçok ürünü buradan karşılamak mümkün. Bu merkezde emeği geçen Ortahisar Belediyesi’ne ve Hayrat Yardım Vakfı’na bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.