Başkan Genç ,Tünel Akvaryum Projesinin Önündeki Engeli Kaldırdı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

 Ankara'da bir dizi Ziyarette bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ,TOKİ projeleri ile Tünel Akvaryum projesinin alan tahsisi ve geçiş hakkını Ortahisar belediyesine kazandırdı.  Ortahisar Belediye Başkanı Genç'in Trabzon'un Ufkunu açacağı Tünel Akvaryum Projesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Gerekli desteği vererek olmaz denilen bu yüz yılın Projesini hayata geçirmiş oldu. 

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU TÜNEL AKVARYUM İÇİN NE DEMİŞTİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  01 Mayıs 2017 Pazartesi Trabzon Büyükşehir Belediyesine Ait Akçaabat Sera Gölünde 3 yılını değerlendirdiği Basın Toplantısında Aynen şunları demişti .

TÜNEL AKVARYUM 
Tünel Akvaryum. Bunu ben doğru dürüst bilmiyorum. Tescilli tarihi surların altından geçecekse soru işareti sıkıntı. Buna karar verecek olan en başta bu konuda ki Tabiat Varlıkları Kurulu.. Tabiat varlıkları kurulunda görüşüldüğünü duydum. Tabiat varlıkları kuruluşu neyi uygun gördü bilmiyorum. Diyelim orada olmadı diyelim, tarihi surların altında uygun görülmedi diyelim. Başka bir mekanda yapılabilir mi yapılabilir. Çok isteniyorsa.. bizim tasarrufumuzda bir alan söylenecek olursa, uygun görsek buyur yap deriz. Uygun görmesek burayı uygun görmüyoruz deriz. Diyebiliriz tabi hakkımız…

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AV.AHMET METİN GENÇ 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yer altından yapılacak olan Tünel Akvaryum Projesi için TOKİ tarafından Ortahisar Belediyesi'ne yer tahsisinin yapıldığını söyledi. Konu ile ilgili olarak TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüşen Başkan Genç, tünelin giriş çıkış kısımları ile geçiş alanı için TOKİ tarafından Ortahisar Belediyesi'ne yer tahsisi yapıldığını söyledi. Projeye desteklerinden ötürü TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden Başkan Genç, "Uzun zamandır Tünel Akvaryum Projesi için Ankara'da nabız yokluyorduk. Her Ankara ziyaretimizde konu ilgili olarak bakanlıklarda görüş alışverişinde bulunuyorduk. Nihayetinde yaptığımız görüşmeler neticesinde TOKİ, projenin giriş ve çıkış kısımlarının yapılacağı alanları belediyemize tahsis etti. Tünel Akvaryum'u Trabzon'un marka değerini yükseltecek ve turizme katkı yapacak çok önemli bir vizyon proje olarak görüyoruz." dedi.

"BÖLGENİN SİMGESİ OLACAK"

Tünel Akvaryum'un hayata geçmesiyle birlikte Ortahisar'ın Karadeniz Bölgesi'nin simge projelerinden bir tanesini kazanmış olacağını belirten Başkan Genç, "Deniz şehriyiz ama birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Yapacağımız akvaryumla her türlü deniz canlısını vatandaşlarımızla buluşturacağız. Yaklaşık 180 m. uzunluğunda bir tünel yapmayı düşünüyoruz. Böylece deniz canlılarıyla ilgili vatandaşlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Bölge illerimiz arasında da bir

farklılık yaratmış olacağız. Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Turistleri ve ziyaretçileri şehir içine çekecek ve şehir merkezinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir proje niteliğinde. Gerçekten de deniz ve balıkçılık kenti Trabzon'a yakışır bir proje olacak. Bu amaçla Kemeraltı, Pazarkapı ve Tünel Akvaryum Projesi ile Kalepark'tan Atapark'a bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Emsallerinin Antalya, İstanbul ve Eskişehir'de bulunduğu bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz. Sit alanı olması nedeniyle Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün onayıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu kurulun onayıyla birlikte projemize başlayacağız." diye konuştu.