BAŞKAN GENÇ 'TEN MEHMET AKİF'E BÜYÜK VEFA 

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Tarafından Trabzon’da düzenlenen ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programına  konuşmacı olarak katılan torunu Selma Argon, tarihe ışık tutacak anlatımlarda bulundu.

İstiklal Şairi Mehmet Akif'in Torunu Selam Argon'un ''Dedem Mehmet Akif'' Adlı Eserinin tanıtımı ve söyleşi gecesine ev sahipliği yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'in Yanısıra, Trabzon Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Ortahisar Kaymakamı,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Milletvekili Adayı Ergin Aydın,Ortahisar Millieğitim Müdürü,Ortahisar Halk Eğitim Müdürü, Öğrenciler ,Siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Konuşmasını Yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç '' Akifi Anmak ve Anlamak Adına bu Programa katılan Sevgili Gençler ve Trabzonlular hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bu vatan topraklarını ilelebet gerçek sahibi olmak için çok önemli . İnsanın özellikleri Toplum ve Yer yüzünde farklı kılar Mehmet Akif'te böyle birisi . Mehmet Akif Özgürlük demek ,Mehmet Akif Sahabe dönemindeki idaller için yaşamış. 

TRABZON BENİM İÇİN ÇOK FARKLI 

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Torunu Selam Argon Trabzon benim için çok farklı beni heyecanlandıran bir yer. 19-20 li Yaşlarımda Trabzon'da idim İdmangücü ve İdmanocağı o yıl Birleşme kararı aldı ve Biz eşimle beraber Atlar üzerinde Baloya gittik o baloda şans çekildi ve bana Trabzon'da ilk olarak Aygaz ve üzerindeki ocak çıktı sevincimden uçacaktım . Biz Atlarla beraber Hafta sonları Atatürk Köşkü'ne Pikniğe giderdik ozamanlar Araba yoktu Atlar vardı dedi. 
AKİF'İN TORUNU DEDESİNİ ANLATTI 
Dedesinin sessiz, yalnız kalmak isteyen ve hep düşünen biri olarak tanımlayan Selma Argon, İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne dedesinin davet edildiğini ifade ederek, “O cemiyete gitti. Baktı ki bir yemin ediyorlar. Yeminlerinde de ‘kayıtsız ve şartsız itaat edeceğim’ diyor. Bunu duyunca dedem vazgeçiyor. Sonra dedem için o maddeyi kaldırıyorlar. Ama dedem üye olduktan bir süre sonra tekrar o cemiyetten ayrılıyor. Sanırım ona göre yanlış şeyler yapıyorlardı veya yanlış yolda olduklarını gördüğü için” dedi.
İstiklal Marşı’nı yazdıktan sonra, “Gözüm arkada kalmayacak” dediğini söyleyen Argon, “Dedem Mehmetçiğe en büyük hediyeyi bıraktı” şeklinde konuştu.