BAŞKAN GENÇ SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA 

Haber : Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Ortahisar Belediyesi spora ve sporculara olan desteklerini sürdürüyor. Amatör spor kulüpleri başta olmak üzere futbol, boks, güreş, atletizm gibi bütün spor dallarına desteklerini sürdürdüklerini belirten Başkan Genç, araç gereç yardımı, spor salonu ve antrenör desteği sağlayarak yetenekli gençlerin spora kazandırılmasına öncülük ettiklerini söyledi. Başkan Genç, "Ortahisar Trabzon'un spor kenti kimliğine uygun olarak elinden gelen bütün çabaları sarf ediyor. Güreşçilerimize, bayan futbol takımımıza, amatör spor kulüplerine, bireysel sporcularımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Diğer yandan atletizm ve yüzme gibi spor dallarından sporcularımızı da yardımcı oluyoruz." dedi. 
KAMACI, AYDIN VE ÇEBİ'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Ortahisar'da sportif faaliyetleri artırmak ve sporun değişik branşlarına hevesli gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için pek çok etkinliğe imza attıklarına vurgu yapan Başkan Genç şu ifadelere yer verdi: "Şehirlerin gelişmişlik düzeyleri spora ve kültürel faaliyetlere verdikleri destekle ve bu faaliyetlerin yoğunluklarıyla eşdeğer olarak görülüyor. Trabzon çok eskiden beri spora merak duyan, uluslararası arenada pek çok ödül almış başarılı sporcuların yetiştiği bir şehir. Futboldaki başarılarımızın yanında, diğer spor dallarıyla da şehrimizin adını duyurmalıyız. Bundan dolayı bizler de belediye olarak, sivil toplum örgütlerimizle birlikte değişik branşlarda kabiliyetli gençlerimizi, bu branşlara kazandırmak için elimizden gelen bütün gayretleri sergiliyoruz. Okullarımıza ve amatör spor kulüplerine spor araç ve gereçlerinin sağlanmasında yardımcı oluyoruz. Bu konuda sporculardan ve antrenörlerden kendilerine gelen hiçbir talebi geri çevirmiyoruz. İlimizden ve Ortahisarımızdan ne kadar çok başarılı sporcu çıkarsa bizim için hem tanıtım anlamında hem de turizm anlamında bir zenginliktir. Boksta Cemal Kamacı ve Selçuk Aydın gibi pek çok ödül kazanmış sporcularımız bu şehirden çıktı. Yine milli güreşçimiz Selçuk Çebi gibi dünya şampiyonluğunu kazanmış, çok sayıda sporcumuz var.  Bütün bu veriler gösteriyor ki şehrimiz potansiyel olarak her branşta başarılı olabilecek gençlere sahip. Bize de bu konuda düşen görev bu yetenekli çocuklarımızı keşfedip, onların yeteneklerini ortaya çıkaracak bir yapılanmayı hayata geçirmektir. 
MODERN TESİSLERİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK
AK Parti iktidarının Trabzon'a kazandırdığı modern tesislerde, göreve geldiklerinden bu yana birçok sportif faaliyetlere imza attıklarını belirten Başkan Genç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için sporun özendirilmesi ve sporcuların desteklenmesi gerekiyor. Bu düşünceyle hareket ederek amatör, profesyonel ve bireysel sporlara destek olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. AK Parti iktidarıyla birlikte şehrimize ve ilçemize çok ciddi spor alanları kazandırılmıştır. Bu spor alanlarını verimli bir şekilde değerlendirmek için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'yla (ASKF) birlikte yaz aylarında spor okulları düzenleyerek spora ve sporculara destek olmaya devam ediyoruz." sözlerine yer verdi.