BAŞKAN GENÇ ORTAHİSAR'DAKİ KAR MÜCADELESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek, personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ekiplere bir eksiklerinin olup olmadığını soran Başkan Genç, yoğun çalışmalarından dolayı bütün personele teşekkür ederek, baklava ikram etti.
Ortahisar Belediyesi'nin 67 araç ve 350 personelle Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli bir şekilde karla mücadele ettiğini belirten Başkan Genç, son yıllarda karşılaşılan en yoğun kar yağışının olması nedeniyle sahil kodunda kar kalınlığının 35 cm, Boztepe'de 85 cm daha yukarılarda ise 1 metreyi bulduğunu söyledi. Yoğun kar yağışı karşısında açılan yolların tekrar kapandığını kaydeden Başkan Genç, "Trabzon'da uzun zamandan çok yoğun bir kar yağışıyla karşılaştık. Deniz seviyesi kodunda bile kar kalınlığı 35 cm, Boztepe'de 85 cm, yukarı mahallelerimizde ise 1 metreyi aşmış durumda. Tabi kar bereket. Bundan müteessir değiliz. Ama mücadele de etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak bizim temel görevimiz. Biz 350 personelimiz, 67 aracımız, Büyükşehir Belediyemiz ve muhtarlarımızla el birliğiyle mücadele ediyoruz. Çalışmalarımız sürerken yine bir taraftan da yağıyor. Ama ana akslarımızda yollarımız açık. Çalışmalarımız merkezden başlamak üzere bütün mahallelerde yaygın bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.
BAŞKAN GENÇ BUZLANMAYA DİKKAT ÇEKTİ
Başkan Genç, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları hava tahmin raporuna göre kar yağışının bu akşam sona ereceğini ama onu takiben aşırı buzlanmanın meydana geleceğini belirterek vatandaşlara ve sürücülere buzlanma konusunda şu uyarılarda bulundu, :"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden den aldığımız bilgiye göre kar yağışı bu akşam kesilecek. Ama akabinde aldığımız bilgiye göre yarın ve öbür günü aşırı bir buzlanma ile karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle bütün araç sürücülerini ciddi manada uyarmak istiyorum. Mutlak surette zincirlerini taksınlar ve kar lastikleriyle beraber yola çıksınlar. Hem kendileri zor durumda kalıyor, hem  de diğer taraftan yolu kapattıkları için bütün ulaşımı durduruyorlar. Büyükşehir ve bizim ekiplerimizi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Hastane yollarını açtılar, hastaların hastaneye ulaşımını sağladılar. Şu anda bu konuda aksayan bir durum yok. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun. Bir de vatandaşlarımız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar. Bu çok çok önemli. Bunu bütün vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Biz gerçek hastalara ulaşalım. Asılsız ihbarlar yüzünden kaybettiğimiz enerjimiz yüzünden diğer hastalarımız mağdur olmasınlar."
MUHTARDAN BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR
Konaklar Mahallesi Muhtarı Sinan Kalfa yoğun bir kar yağışından dolayı birçok yollarının kapandığını ancak Ortahisar Belediye ekiplerinin hızlı bir şekilde yollarını açtığını kaydederek şöyle konuştu: "Ortahisar Belediyesinin yoğun çalışmaları neticesinde birçok yolumuzu açtık. Mahallemizde birçok yolumuz kapalıydı. Konaklar-Kanuni ve Zafanoz istikametindeki birçok yolumuzu açtık. İki, üç yerde acil hastamız vardı, onlara yetiştik. Belediye ekiplerine hastalarımızı bildirdik; sağolsun onlar da hızlı bir şekilde yollarımızı açtı. Ben bir kez daha emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."