BAŞKAN GENÇ ORTAHİSAR KENT KONSEYİNDE KONUŞTU

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Ortahisar Kent Konseyi'nin düzenlemiş olduğu, kadın erkek eşitliğinin ve kadın sorunlarının ele alındığı Kadın Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi bugün açıklandı.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlen çalıştayda konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kadınların toplumsal yaşamda ve yönetimde erkekler gibi eşit olması gerektiğini söyledi. Bugün hâlâ kadın erkek eşitliğinin konuşulmaması gerektiğine ve bu tartışmaların çoktan aşılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi olarak belediyenin bütün birimlerinde kadın eşitliği konusunda muhatap alınacak personel görevlendirdiklerini söyledi. Kadınların hak ve hukukunu korumak ve toplumsal statülerini yukarıya çekmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kadının toplumdaki yerini, toplum içindeki yaşam çerçevesini, konumunu ve yaşadığı şehrin gelişimine projeler anlamında katılımını çok önemsiyoruz. Cenabı Allah insanı kadın ve erkek olarak bir bütünün iki parçası olarak yarattı. Kadınlarımızın hakkını hukukunu korumak onların toplumdaki statülerini yukarıya çıkarmak için ayrıca bir kadın meclisi kurmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir zorunluluğun olmaması lazım. Siyasi partilerimizden TBMM'de kadınlarımızın sayısı ne kadar artmış ise bununla övünen ifadeler duyuyoruz. Bütün partilerimiz için bunu söylüyorum. Siyasi partiler kadın milletvekili sayısı arttığı zaman bunu gurur vesilesi olarak ifade ediyorlar. Kadın ve erkek yaratılış olarak eşit olmayabilir. Ama toplumda ve beraber yaşamada da, beraber yönetmede de eşit olmalıdır. Bunları bugün konuşuyor bile olmamamız lazım." dedi.
HER ANLAMDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ 

Kadın erkek eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik olarak kadınlarımızın daha aktif bir şekilde yönetim hayatına katılımını önemsiyorum ve takdirle karşılıyorum diyen Başkan Genç, "Çalıştayımızın sonuç bildirgesinde yer alan sonuçları çok titizlikle takip edeceğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Biz bu anlamda Ortahisar Belediyesi olarak kadın dostu bir belediyeyiz. Öyle bir unvanımız da var. Bizim özellikle yerelde yaptığımız bu çalışmaları merkezi hükümet nezdinde de desteklenmesi lazım. Milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu ile beraber bu işi daha ileri noktalara da taşıyacağız. Belediyemizin bütün birimlerinde kadınlara yönelik eşitlik konusunda birer muhatapları var. Ortahisarımızdaki kadınlarımıza imkan sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel olarak gelişimine katkı sağlayarak toplumumuzda daha güçlü bir şekilde yer almalarına katkıda bulunmak maksadıyla kadın aile danışma merkezimizin kurulması çok çok önemlidir. Yine kadınlarımıza meslek edindirmeye yönelik kurslarımızın açılması çok önemlidir. Böylece kadın istihdamına yönelik olarak ekonomik anlamda bağımsızlıklarına yardımcı oluyoruz. Diğer yandan yerel eşitlik eylem planımızın hayata geçirilmesi gibi hedefleri stratejik eylem planımıza koyduk. En azından bütün bu çalışmalarla bir farklılık oluşturmak, diğer belediyelere örnek oluşturabilmek için biraz daha adım atalım ve öne çıkalım. Bu konuda çalışan bütün derneklerimizin şeklen değil; esasında yanında olacağımızı belirtmek isterim. Kadınlarımızın şehrimizde belediyemizin çalışmalarında yer almalarını sağlayarak, fikirlerine ve farklı projelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu çalıştay nedeniyle bütün kadınlarımıza Kent Konseyi başkanımıza, kadın derneklerimizin temsilcilerine ve çok değerli kadın milletvekilimiz Sayın Ayşe Sula Köseoğlu'na  çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZIN YANLARINDA OLACAĞIM

Trabzon AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da konuşmasında bölgenin tek kadın milletvekili olmasının kendisine çok farklı sorumluluklar yüklediğini belirtti. Kadınlara her türlü çalışmalarında daha aktif olarak ve yakından destek vereceğine vurgu yapan Köseoğlu, "Bölgenin tek kadın milletvekili olmam, kadın haklarında farkındalık yaratılması konusunda, bölge ve şehir anlamında bize özel bir yükümlülük yüklüyor.  Kadın kimliğinin daha aktif olarak temsili konusunda bütün hayatım boyunca katkı vermeye çalıştım. Ben bölgenin milletvekili olarak kadınlarımızın her türlü çalışmalarına daha aktif ve yakından destek vereceğime söz veriyorum." diye konuştu.



Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu ise Kent Konseyi'nin bütün çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan ve çok büyük destek veren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e bu desteklerinden ötürü teşekkür ederek, "Başkan Genç'in kent konseyine yaklaşımı ve bizler için motivasyon kaynağı oldu. Bugün açıklanacak sonuç bildirgesinde bu motivasyonun etkisi çok fazladır." ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Kadın Meclisi Başkanı Av. Işıl Demir Güner ise diğer derneklerden farklı olarak proje üreten, her türlü kadın sorunlarının çözümü için çalışan ve bu konuda aktif olarak görev alan bir dernek olduklarını söyledi. Güner hazırladıkları birçok projeye AB'nin destek verdiğini sözlerine ekledi.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen ve iki gün süren Çalıştaya Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in yanı sıra Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, Ortahisar Kent Konseyi Kadın Kadın Meclisi Başkanı Işıl Demir Güner, daire başkanları ile çok sayıda kadın örgütü temsilcisi katıldı.