Trabzon'da otopark için kazı yapılan alanda farklı dönemlere ait arkeolojik kalıntılara ulaşılmaya devam ediliyor. Roma İmparatoru Hadrianus dönemine ait olduğu düşünülen şehrin ilk sur duvar, örme sütun ile Geç Bizans dönemine ait hendek duvarları kalıntılarının ardından, Roma ve Bizans dönemlerine ait 4 sikke, 1 şamdan ve çok sayıda seramik parçasının yer aldığı arkeolojik kalıntılara ulaşıldı. Alanda sürdürülen kazılarda farklı kalıntılara da ulaşılması bekleniyor. 
Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'nde, otopark projesi için kamulaştırılan arazide kazı çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Bakanlık onayının ardından Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görevlilerinin gözetiminde alanda kazı başladı. 
Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'nde, otopark projesi için kamulaştırılan arazide kazı çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Bakanlık onayının ardından Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görevlilerinin gözetiminde alanda kazı başladı. Kazı yapılan alanda yetkililerle istişare eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şu koşa ve öz açıklamayı yaparak Trabzon üzerindeki hassasiyetini ortaya koydu : Pazarkapı Mahallemizde inşaat çalışması sırasında ortaya çıkan kadim şehrimizin tarihi medeniyet mirasını,Belediye Meclis Üyelerimiz Sn. Mustafa Yaylalı ve Sn. Ufuk Hoş ile yerinde inceledik. Binlerce yıllık tarihe sahip bu şehrin değerlerini korumaya ve kollamaya devam edeceğiz.
Başkan Genç “Kadim şehrimiz Trabzon’un tarihî değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz”