Bu anlamda kurtuluş meşalesinin yakıldığı yer, milli mücadelenin başlangıç noktası Trabzon’dur.” dedi.
+++
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ YAKILDI
Çebi mesajında 19 Mayıs 1919 tarihinin tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımı olduğunu belirterek “19 Mayıs 1919, Milli Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için topyekün verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.” ifadelerine yer verdi.
SAMSUN’A ÇIKMAK TRABZON’A ÇIKMAKTIR
Millî mücadele döneminde Samsun’un Trabzon vilayetine bağlı olduğu anımsatan Çebi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması aynı zamanda Trabzon’a çıkmasıdır. Bu anlamda bakıldığında kurtuluş meşalesinin yakıldığı yer, milli mücadelenin başlangıç noktası Trabzon’dur.” görüşlerine yer verdi. Çebi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzonlulara yönelik söylediği “Trabzon; Türk camiasında Cumhuriyet’in zengin, sağlam ve duyarlı en önemli güven kaynaklarından biridir. Beş sene önce ilk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren yurttaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.” ifadelerine de değinerek “Trabzon dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük güvencesidir.” dedi.
GENÇLERE SESLENDİ
Açıklamasında 19 Mayıs gününün gençlere emanet edilmesinin önemine değinerek gençlere seslenen Çebi, “sizden beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmanız, bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır. Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz. 
GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ TAM
Binbir zorluklarla kurulan Cumhuriyetimiz, Devletimiz, istiklal ve istikbalimiz sizlere emanettir. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha ilerilere taşımanın gayreti içinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkmak için gayretle çalışmalarınızı sürdürmelisiniz.”
KUTLU OLSUN
Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bağımsızlık mücadelemizin 103. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”