Yomra Belediyesi tarafından Kaşüstü Mahallesi'nde yapılan Baki Soysal Çocuk Parkı bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Kaşüstü Mahallesi Öğretmenevleri Mevkii 10 Nolu Sokak'ın bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Bıyık, "Bu alanda park bulunmaması önemli bir eksiklikti. Mahalle sakinlerimiz uzun zamandır bir park yapılmasını talep ediyordu. Bizde seçim sürecinde buraya park yapacağımıza söz vermiştik. Mutlu çocuklar mutlu anneler için yola çıkmıştık. Bunları tek tek gerçekleştirmek bizlere inanılmaz mutluluk veriyor. Ayrıca diğer bir mutluluğumuz Kaşüstü Mahallemizin efsanevi muhtarının isminin bu parkta yaşayacak olmuş olmasıdır. Bu vesile ile merhum Muhtar Baki Soysal’a Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bölgede park yapacak belediye arazisi bulunmadığı için arazi satın alarak üzerine park inşa etti. Arazi bedeli ile birlikte yaklaşık 500 bin TL'ye bu parkı mal etmiş olduk" diye konuştu.

Çocukların mutluluğu için hizmet yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "çocuklar ülkemizin geleceği, çocuklar yarınlarımız, çocuklar dünyamızın geleceğidir. Bir gün bizim olduğumuz yerlerde onlar olacak. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, onlar bizlerden daha da iyi,  daha da başarılı olacaklar. İnanıyoruz ki, onların saf ve temiz duyguları ile o güzel yürekleri ile oluşturacakları dünya savaşsız, çatışmasız, hilesiz bir dünya olacaktır. Biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ederken boşu boşuna Türk Gençliğine güvenmedi."

Yomra Belediyesi tarafından yapılan Baki Soysal Çocuk Parkı ve Dinlenme Alanı'nın açılışında, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen, merhum Muhtar Baki Sosyal'ın ailesi, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Baş ve mahalle muhtarları, Yomra Belediye Meclis Üyeleri, siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.