BAKAN SOYLU VE MİLLETVEKİLLERİ PARTİLİLERLE BULUŞTU

Haber ve Fotoğraflar :  Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Yalı Park Otel’de düzenlenen ‘İl Danışma Meclisine’ katıldı. 1 Kasım Seçimlerinin ardından gerçekleştirilen ilk Danışma Meclisi Toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

7 HAZİRAN’A GÖRE 63 BİN OY ALDIK

Danışma Meclisine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıSüleyman Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Av.Ayşe Sula Köseoğlu, Dr.Adnan Günnar, Av.Salih Cora, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Ak Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve Diğer ilçe Parti Başkanları Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke ,İlçe Belediye Başkanları,Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İlçe Başkanları ile partililer katıldı.  

AK PARTİ TRABZON İL BAŞKANI HAYDAR REVİ 

Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantıda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Revi, konuştu. Revi, “AK Parti kısa vadeli hedefler peşinde koşmaz, küçük hesaplar yapmaz ve sorumluluktan asla kaçmaz. AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerinde Trabzon’da 322 bin 516 oy ile oyların yüzde 66,53’ünü alarak Trabzon’da 5 milletvekili çıkardık. Partimiz bugüne kadar girmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy sayısına 1 Kasım’da ulaştı. 7 Haziran seçimlerine göre dikkatinizi çekerim 63 bin 901 fazla oy aldık.  En yakın takipçimiz CHP’den 243 bin 140 fazla oy aldık. Ayrıca, Ülke genelinde CHP, MHP, HDP ve Meclis’te temsil edilmeyen diğer partilerin aldıkları oyların toplamı AK Parti’nin  aldığı oyların ancak toplamı kadar olmuştur. Buradan bütün ilçe başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma ve milletvekillerimize söylüyorum: sizler, bize oy vermeyen hemşerilerimize de hizmet edeceksiniz.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM 

Şımarmayacağız, hemşerilerimize yüksekten bakmayacağız, fedakarlıktan asla kaçınmayacağız. İstikametimizden asla şaşmadan, çıtayı daha yükseklere koyarak yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İnsani hassasiyetlerimizi kaybetmeden kibre ve başarı sarhoşluğuna kapılmadan hedeflerimize yürüyeceğiz. Seçim zaferi tamamlandı görevimizi ifa ettik diyerek köşelerinize çekilmeyeceğiz. Teşkilat disiplininden taviz vermeden, teşkilatın hiyerarşik yapısı dışına çıkmadan hemen yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz.

İL BAŞKANLARI ARACI OLACAK 

İl başkanı olarak 15 günde bir sayın milletvekillerimle toplantılar yaparak ilimiz ile ilgili konuları kendi aramızda görüşüp Ankara’dan yapılması gerekenleri de kendilerine tevdi ederek çalışmalarımızı bu sistem üzerinden götüreceğiz. Teşkilat Toplantılarından, sandık çalışmalarına kadar ciddiyet içinde çalışarak 2019’daki seçimlere şimdiden hazırlanacağız” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ AV.SALİH CORA: TRABZON VEKİLLERİ ÖNEMLİ KOMİSYONLARDA OLACAK  

Revi’nin ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konuştu. Cora, özetle şu ifadeleri yer verdi: “1 Kasım seçimleri, bitti ama asıl görev bundan sonra başlıyor. Milletimizin bize verdiği destek ve tevccühü bundan sonra yapacaklarımızla daha iyilerine taşıyacağımıza inanıyorum. Teşkilatımızla birlikte inşallah güzel işler yapacağız. 64. Hükümetimiz oluşturdu. Kabinede Trabzon damgası vardı. Trabzon’da 4’ü 5 yapmaya ne kadar sevindiysek, Trabzon’dan bir milletvekilinin kabinede bulunmasına o kadar sevindik. Kabine de Trabzonlu milletvekilinin bakan olması, Trabzonlu bakanlar olması, çok güçlü bakanlıklara yer verilmesi bu yönetin milletvekili olarak gücümüzü güç katmıştır. İnşallah bunu ilerde daha iyi hissedeceğiz ve size de hissettireceğiz. CHP’nin 50 yıldır iktidar olamayışı ve genel kurulda anlamış oldum. Niye iktidar olamadıklarını anladım. Onların millete hizmet etmek gibi bir derdinin olmadığını, iktidar partisinin icraatlarını engellemek olduğunu anladım. Hükümet programımızla beraber daha aktif bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Her bir arkadaşımız etkili komisyonlarda önemli görevler alacaklardır. Türkiye ile Rusya arasında bir gerginlik oluşmaktadır. İnşallah bu gerginlik önemli bir krize dönüşmeden sonlanmasını istiyoruz. Ama burada Türkiye’nin haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Rusya kendi haksızlığını ve kendi hatasını gizlemek adına yanlış stratejilerle beraber, Rusya’da ki iş adamlarına zorluklar çıkarmaktadır. Eğer iktidar partisi AK Parti olmasaydı, bir koalisyon hükümeti olsaydı böyle bir krizde nasıl bir sonuç ortaya çıkardı. Bazı yazar ve çizerler 12 saniye ihlal etmiş de ne oldu. 12 saniye dayak yedi diye dünyayı ayağa kaldıran bu arkadaş Türkiye’nin milli egemenliğinin farkında değil” dedi.  

MİLLETVEKİLİ ADNAN GÜNNAR: DÜNYANIN 10 BÜYÜK EKONOMİSİNDEN BİRİ OLACAKTIR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’da özetle şu şekilde konuştu: “11 seçimin 8 tanesinde aktif olarak bulunmuş bir kardeşinizim. Hatta 9 tanesinde. Trabzon’a milletvekili adayı olduğunuzu işittiğimde geçmişten çok daha fazla sizlerin kaptanlığı ile büyük başarılara imza atacağımızı arkadaşlarımıza söylemiştim. Biz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde sizin kaptanlığınızla birlikte hakikaten büyük bir çalışma örneği gösterdik. Bizleri aktivite edişinizden dolayı, sizlere özellikle bil hassa teşekkür ediyorum. Çalışkanlığınızdan olsa gerek Çalışma bakanı oldunuz. İnşallah büyük başarılara imza atacaksınız. İnşallah bir Trabzon, bir Trabzon daha olacaktır. Adnan Günnar, bireyse olarak tek başına milletvekili değil. Aslında orası sizin makamlarınız. Sırtımızda ki yükün büyüklüğü ve ağırlığının farkındayız. Bu seçimde ve daha önce ki seçimlerde AK parti teşkilatları olarak hepimizin vicdanı çok rahat. Çünkü çok çalıştık. Bir ekip olarak Trabzon’a daha büyük hizmetler yapacağız. Türkiye’yi kalkındırma halmesinin bireyleri olacağız. Uluslararası Politikatada Türkiye her zaman dikkatli adımlar atmıştır. Dünyanın 16. Büyük ekonomisi oldu. 2023’de 10. Ekonomisi olacaktır”

MİLLETVEKİLİ AYŞE SULA KÖSEOĞLU KÖSEOĞLU: BİZİM MİLLETİMİZE SÖZÜMÜZ VAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, şu şekilde konuştu: “Bugün Trabzon’un gurur günü. Bugün Bakanımızın ilk defa Trabzon’a geldi. Hükümetimizde Karadeniz damgası var. 4 tane Trabzonlu Bakan var. Sayın Bakanımız ‘Bize her yer Trabzon’ anlayışı ile Trabzonlu olmayan bakanları da Trabzon için çalıştıracaktır. Pazartesi günü Güven Oylaması yapacağız. Bizim millete hizmet sözümüz var. Biz Trabzon için tek yürek olarak yola çıktık. İnşallah önümüzde ki hafta komisyonlarımızda çalışmaya başladığında Trabzon ve Türkiye için fark yaratan hizmetlerle yola devam edeceğiz. Biz bu desteği daha da arttırmak için, var gücümüzle hem komisyonlarda, hem de yasama çalışmaları içinde var gücümüzle çalışacağız. Dün yaşanan üzüntü verici olay, bende yargı mensubu olarak yaşama hakkı en kutsal hak. Tek bir insanın, tek bir canın dahi gitmesine müsaade etmeyecek tedbirler almak için, terörden nemalananlara fırsat vermemek için var gücümüzle çalışacağımıza sizlere söz veriyorum. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğünün teminatı biziz”  

BAKAN SOYLU: TÜRKİYE NEREYE GİDECEĞİNİ HESAP EDEMİYORDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, şu şekilde konuştu: “Uzun ilçe bir yoldayım. Hep birlikte. Bir ümitsizlikti. Biz 2002 yılına Türkiye geldiğinde yarının ne olacağını, çocuklarımızın nasıl bir ülkede nasıl bir memlekette yaşayacağını, bu ülkede ekonominin, sefaletin, sosyal hayatın, dış politika itibarinin nereye gideceğini maalesef hesap edemiyorduk. Yarını göremeyen, geleceği hesap edemeyen bir Türkiye ile karşı karşıyaydık. Bu çok netti ki, bu nasıl çözülecekti. Bunu kim çözecekti. Demokrasiye kabahat bulanlar; Demokrasi ile bu iş çözülmez. Milli iradeyi, demokrasiyi ülkemizin insanının ortaya koyacağı bu kararlılığı hiçe saymaktır. Kendi kararlarında mağlup etmek için, her türlü tahkimat yapılıyordu. Acaba bir çıkış mı çözüm mü var deniliyordu. Milletimiz Kasım 2002’de bir karar verdi. Verdiği kararın, 50 gramlık oy pusulası ile verdi. 50 gramlık oy pusulası ile kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. O kararında ısrar etti. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Milli iradeye sahip çıktı. Aslında kendine. Ben bireyim, ben toplumun ferdiyim. Ben başıma geleni kendi irademle çözerim anlayışı ile sahip çıktı. Kendini aşağılayanlara, hep bir cevabı oldu. Bu cevap hiçbir zaman şiddet içermez. Bu cevap hiçbir zaman ötekileştirme olmaz. Bu cevabın içinde sabır oldu, sağ duyu oldu. Bu cevabın içinde vakurduk oldu. Kendisini aşağılayanlara karşı her zaman hep birlikte dik duruş oldu. Ne değerlerini, geleneklerini, ne de göreneklerini bir kenara bıraktı. Kendisine yakın olanı her zaman hissetti. Bazen sessiz kaldı. 7 Haziran’da ki gibi de devrandı. 1 Kasım’da ki gibi de davrandı. Kahveye girdiniz bazen sessizlik gördünüz. ‘’dediniz ki Allah Allah bu seçim nasıl sonuçlanacak?” Sandıkta sağ duyu ve o büyük gücü ve iradeyi gördünüz. Birileri hesap yaptılar. Millet yine sabretti. Dünya da herkesin bu provokasyonun altında kalkılmaz dediği bir günde, bu millet Allah’a sağındı, geçmişine sığında, geleceğine ait kararından vazgeçmedi. Bunların hepsini yaşadık. Her adımda yaşadık. Milletin güç verdiği destek verdiği idareciler milletin iradesini gördüler. 7 Haziran’dan sonra Ankara’ya gittik ve geldik. Biz 1 Kasım’ı 9 Haziran’da 10 Haziran’da, bizim insanlarımızın bize gösterdiği o teveccühle, siz dik durun diyen anlayışında gördük.

DİYARBAKIR’DA BARO BAŞKANINI ÖLÜMÜ VE POLİSLERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Bu millet büyük bir millettir. Bu millet hemen hemen her türlü meşakkati ve sıkıntıyı görmüş, güzelliklerin en güzeline layık bir millettir. 1 Kasım’da öyle bir sonuç ortaya koymuştur ki omzumuza bir büyük sorumluluk ve yükümlülük vermiştir. “Ümidim de beklentim de” sizdendir demiştir. Her fırsatta devam edecekler Dün Diyarbakır’da yaşanan o olayı hep beraber hatırlıyoruz. Bizi sevincimizle karşı karşıya bırakmak istemiyorlar. Bizi gururlarımızla, onurlarımızla karşı karşıya bırakmak istemiyorlar. İstikametimizi oluşturmak istediğimiz güzergâhı saptırmak istiyorlar. Bizim zenginliklerimizi ayrılık olarak ortaya koymaya çalışıyorlar. Dün yine terör örgütünün o cani elleri, bu ülkeye öyle bir iş yapmıştır ki, öyle bir provokasyonun, kalleşliğin altına imza atmıştır ki bizi üzüntüye terk etmiştir. Bir taraftan hukuk adamını, Baro Başkanını katletmiş, diğer taraftan iki evladımızı iki şehit evladımızı şehit etmiştir. Verdiği mesaj aynıdır. Terörizm.. Terörizmle insanlığı disiplin altına almaya çalışanlar, coğrafyamıza bir şekilde ayar vermeye çalışanlar yine aynı anlayışın içinde olmuşlardır. Bugün bizim için sabır, vakur, sağ duyu, bizim için bir birimizi daha iyi anlama zamanıdır. Yapmak istedikleri çok nettir. Sandığın demokrasinin Türkiye’ye vermek istediği gücü azaltmak istiyorlar. Türkiye’nin 2023 - 71 istikametinden ayırmak istiyorlar. Türkiye’nin büyümesini zenginleşmesini ve etrafında ki ki coğrafyayı huzur getirmesini istemiyorlar… Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunu Diyarbakır’da ki, Artvin’de ki kardeşimiz de görüyor. Onun için söylemek istiyorum ki güçlü bir Türkiye’nin, kudretli bir Türkiye’nin ayakları üzerinde duran Bir Türkiye’nin olmasını istemeyenlere her zaman cevabını vermiştir. Yerinde cevabı vermiştir. Bunu vermenin de en önemli gücü sandık olmuştur Hayatımın en önemli ve onurlu, şerefi Trabzon Milletvekilliğidir. Benden sonra nesle bırakacağım en büyük mirası, çok kıymetli partim benle buluşturdu. 
 TRABZON TEŞKİLATI YAPMASI GEREKENİ SONUNA KADAR YAPTI 
Trabzon teşkilatı, bir seçimde yapılması gereken her şeyi sonuna kadar yapmıştır. Şunu da yapacağız denilecek hiçbir şey kalmamıştır. Son 10 gün inanın ki siyasi tarihin bir not defteri varsa, o not defterine her birinin kahraman olarak yazılacağı bir anlayışla geçmektedir. Bunu sağlarken de bir gün bile öf dememiştir. Bu teşkilat büyük bir başarıyı, bu kadro büyük bir zaferin altına Trabzon’da imza atmıştır. Her kes burun kıvırırken, “Söyledikleriniz bir siyasi istediğin ötesinde bir şey değildir” demelerine rağmen elini taşın altına koymuş ve bir büyük mücadeleyi gerçekleştirmiştir. Trabzon’a geldik, ilk SKM Toplantımızı, Kuran ile bir birimize olan o inançla açtık. Allah bizi mahcup ötmedi. Bu sorumluluğun ne demek olduğunu biliyoruz. Her bir oyun bize ne yüklediğini, bizim için ne ifade ettiğini o insanların dualarının bizim için neyi ortaya koyduğunu biliyoruz. Bizim ne yapmamız gerektiğini hep birlikte anlıyoruz. Bütün bunları tutumuzla bütün bunları çalışkanlıklarımızla hizmetlerimizle ve bütün bunları sevgimiz ve saygımızla beraber yerine getirme zamanıdır Bizim en büyük hasretimiz milletimize olan sadakatimizdir. Biz milletimize olan sadakatimizden vazgeçemeyiz. 64. Hükümetin bir bakanı olarak karşınızdayım. Makamlar gelip geçer. Görevlerimiz bittiği zaman bizim için söylenecek hayır cümleleri en önemli makamlardır. Makamlar, sizin gönlünüzdür. Bu makamların hepsi bir imtihan, sınav alanıdır. Bunu gerçekleştirmek için, bu aziz milletimize yapacağımız şerefli hizmet için Cenabı Allah’ın bize sunduğu bir sınavdır. Bu imtihanlarda sınıfta kalmamak için çok çalışacağız. TRABZON'A VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLECEK Trabzon'a ne söz verdiysek, yerine getirmek için önümüzde 4 yıl var. Bu 1 Kasım seçimlerinin başarısında ki ortak akıldır. Belki de hiç bir vilayette olmayan bir seçim yöntemi ve aklıyla burada seçim yaptık.  Sürdürülebilir reformun gerçekleştiği merkezdir. Bu aynen devam edecektir. Bir taftan hükümet çalışmalarını sağlayacağız. Bir taftan da hizmetlerin, söz verdiğimiz hizmetlerin her birini yerine getireceğiz. Ankara’da tek tek omuz omuza, milletvekillerimizin de çalışma yeri Bakanlığımızdır… Biz Birlikte çalışmanın mükafatını Trabzon’da gördük, birlikte çalışmanın mükafatını bakanlıkta hep beraber görerek başarıya ulaşacağız. Trabzon’da ulaştırma alanında, sağlık alanında, spor alanında, kültür alanında, istihdam alanında verdiğimiz her sözü yerine getirecek bir dönemi başlatıyoruz. Kolları sıvanın zamanı…

 TRABZONSPOR'A ŞAMPİYONLUK FORMAYI GİYDİRECEĞİZ 

Biz Trabzon’a şampiyonluk forması giydireceğiz. Üzerimize ne düşerse yapacağız. Orada da farkımızı ortaya koyacağız. Şuna inanıyorum ki bu güzel şehrin insanları ile güzel hizmetlere hepimiz imza atacağız" Soylu'nun konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.