Bakan Soylu Trabzon'dan seslendi '' Bizi Yıkamayacaksınız, Birliğimizi Bozamayacaksınız ''
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Ticaret Ve sanayi Odasında ,Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından düzenlenen Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Eğitim Projesi'ne katılanlara ödülleri verildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla düzenlenen ödül töreninde Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun Yanısıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı,Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahaddin Çebi,Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ,Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel,TİTSO Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu,Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara,Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti İl Başkan Yardımcıları ve Çok Sayıda Davetli katıldı ,65 katılımcı sertifikalarını aldı .

SOYLU'DAN CİZRE'YE BAŞSALIĞI

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamalara yer verdi; ''Bugün sabah Cizre'de polis noktasında hain saldırı sonucunda şehit olan 8 vatan evladımızı ve şuanda her birinizin duasına ihtiyaç duyan 45 yaralı kardeşimize şifa dileklerimiz ileterek sözlerimize başlamak istiyorum. Milletimiz memleketimiz büyük bir sınavdan geçmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin neye yönelik olduğunu Elazığ'da Gaziantep'te dün CHP'nin sayın genel başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nn konvuyuna yönelik saldırıda bugün en son sabah Cizre'de hep birlikte yaşıyor görüyor ve anlıyoruz.

  BAKAN SOYLU, 'HEDEF TÜRKİYE'
'Hedefin Türkiye olduğunu Türkiye'nin ilerlemesi olduğunu Türkiye'nin birliği ve beraberliği olduğunu hedefin Türkiye'nin istikametini bozmak olduğunu hele sabahtan akşama kadar insanlarla iç içe olan o gün ne yaşadığını an ve an onların o gün ne hissettiğini anlayan esnaf teşkilatımız ve vatandaşımızın milletimizin her gün kendisi emniyet olarka gördüğü en iyi şekilde birlikler. Şunu söylemek istiyoruz. Türkiye son 15 yılda bu kadar büyük başarılara imza atmış olamasaydı, Türkiye bu kadar büyük bir sınavdan geçmezdi. İstedikleri yönetile bilen bir Türkiye'dir. İstedikleri kontrol edebildikleri bir Türkiye'dir.

SOYLU, 'ESNAFIN ZARARINI İSTİYORLAR'

''Biz kazanacağız çalışacağız biz gayret göstereceğiz onlar esnaf faizleri yüzde 4'ler oranındadır onlar yüzde 47' lik faizler üzerinden kendi iştahlarını açlıklarını giderecekler. Türkiye'yi istedikleri gibi sömürecekler. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık bugünleri birlikte yaşıyor. Onlar bizim hedeflerimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Onlar bizi yeter artık bu ülkede oraya koyulan pes artık dememizi istiyorlar. Biz geleceği ait istikametimizi hiçbir şekilde bozmayacağız. DÜn Osmangazi Köprüsü'nü açtık dün bölünmüş yollarla ülkemizi bir baştan bir başa modern bir şekilde buluşmasını sağladık. 81 vilayetinde ilim ve insanlarla buluşturduk. Hastanelerde bir insanın onurun devlet tarafından kucaklanmasını insan onuruyla muamale edilmesini gerçekleştirdik. Onlar Türkiye eski günlerinde dönsün istiyorlar. Bugün 26 Ağustos TÜrkiye'de temeli atıldığı gün bunu yapılmaması gerektiğini söylenenlerin ortaya koyduğu belirsizliğe karşı Yavuz Sultan Köprüsü ile ayar vermeye çalışanlara bir eser ile birlikte bu milletin kararlılığını hedeflerine varma konusunda ortaya koyabilecek adımları onlar inat hep birlikte atacağımıza inanıyorum  


SOYLU 'TÜRKİYE'NİN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖSTEREN BİR TRABZON İLE KARŞI KARŞIYAYIZ' 

Soylu Trabzon ile ilgili olarak ise, ''Kıymetli Metin başkanımız esnaflarımızın dauyenidir. Trabzon'da çok önemli hizmetlerin altına imza atmıştır. Bugünde burada sorumlu bir şehrin bir ferdi olarak ortaya kydoğu bir yandan TTSO ile paylaşım yaptığı bir yandan DOKA ile paydaşlık ve Valiliğimiz ile Büyükşehir ile ortak çalışma yaptığı projenin altına imza atılıyor. Biz gelişmemize bu şekilde imza atacağız Yarın daha nasıl iyiyi yapabiliriz. Onun arayışında bu güzel adımları atacağız. Birbirimizin tecrübemizden iyi niyetmizden destek alarak güç alarak gerçekleştireceğiz. Nasıl büyüyen Türkiye'ye var bir Trabzonla karşı karşıyayız. Bir taraftan turizmimiz gelişmektedir. Şehrimize bir üniversite şehir öğrenci şehri üniversite kenti olmaktadır. Sağlık alanında bölgemizin baş şehri niteliğindedir. Bir okul sporları olimpiyatları gerçekleştirdik. Bunu burada düzenleyen komite bu kadar mükemmel organizasyonun Trabzon'da gerçekleşebileceğini çok ciddi teşekkürlerde bulunmuştur. Bu şehrin avantajlarıdır. Bu tecrübeleri bu şehir yakalamıştır'' Öte yandan ödül törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Seyfullah Kınalı,  TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, sivil toplum kuruluşları ve  çok sayıda davetli katıldı.

SOYLU, 'TRABZON - ERZURUM 2 SAATE DÜŞÜYOR'

"Giresun-Ordu havalimanı Trabzon'a zarar verecek dediler. Ama Trabzon'da yolcu adeti yükseldi buna kümelenme derler bi yerde gelişmişlik tüm bölgeye yayılırsa ekonomi yükselir. Şimdi Rize'ye bir havaalanı yapılacak. Trabzon'a gelecek rahat bilet bulamayanlar hemen yanımızda bilet bulabilecek. Artık bölgenin hep birlikte kalkınması lazım. Ben Erzurum'dan geldim 2.15 dakikada geldim. Bir tüpü açıldı Erzurum'un Trabzon'a 2 saatte bağlanabileceği büyük bir projedir"