Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’da AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Bayramlaşma Törenine Bakan Karaismailoğlu,Trabzon Milletvekilleri Muhammet Bakta ,Salih Cora,Bahar Ayvazoğlu,Adnan Günnar ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve yönetim kurulu üyeleri,Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı 26-27 dönem Ak Parti Trabzon Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu ,Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,İlçe Belediye Başkanları,Cumhur İttifakı MHP'li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu,Ak Parti İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,Belediye Meclis Üyeleri,Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve yönetim kurulu üyeleri,,Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve yönetim kurulu üyeleri ,Mahalle temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile Hamamizade İhsan Bey kültür merkezinde gerçekleşti .

Karaismailoğlu Ramazan Bayramını ve Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlayarak açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu şöyle konuştu;

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7/24 gece gündüz özveriyle çalışıyoruz. Özellikle ramazan ayında dava arkadaşlarımız gibi her gün iftarlarda sahurlarda vatandaşlarımızla birlikte olduk. Sadece son bir ayda Türk mühendisliğinin gurur kaynağı olan dünyanın en uzun asma köprüsü Çanakkale köprüsünü 4 yılda tamamlayıp hizmete sunduk. Hemen ardından Tokat’ta havalimanı açtık. 

Cumhurbaşkanımız önderliğinde bölünmüş yol uzunluğunu 4 kat arttırdık. Tünellerimizi 50 km den aldık 13 kat arttırdık. Havayollarını halkın yolu yaptık. 26 ‘dan 57’ye çıkardık 61’ çıkaracağız. Geçen yıl yolcu sayısı ile İstanbul Avrupa’nın 1. Si oldu. Trabzon’da yeni havalimanı için çalışmalarımız sürüyor.

Mavi vatanda da söz sahibiyiz. Uzay ve uydu çalışmalarımız hızlandı. Uydularımızı uzaya fırlattık. Yerli ve milli uydumuzu da uzaya göndereceğiz. Siber alanda büyük ilerlemeler gerçekleştirdik.  


 
Ülkemize kazandırdığımız yollarla daha rahat konforlu seyahatler gerçekleştiriyoruz. Akaryakıttan yılda 1 milyar lira kazanç sağlıyoruz. Emisyon salınımında da yılık 5 milyon ton azalım sağladık. Yol güvenliğini sağladığımız için trafik kazalarında yüzde 80’e yakın azalma oldu. Bu da her yıl 9 Bin 500 kişinin hayatının kurtarılması demektir. Bizler ürettikçe irade ortay koydukça muhalefet partileri komplekse kapılıyorlar. O komplekslerini kapatmak içinde kibirlerini kabartıyorlar. Projelerimizi anlatsak da anlamayanlar, Türkiye için kurduğumuz hayalin farkında olmayanlar ancak iftira atarlar. Onlar iftira atmaya projelerimizi karalamaya devam etsinler. Bizler milletimizle Türkiye'yi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."
TRABZON’A 28 MİLYAR TL YATIRIM

Trabzon’da ulaşım ve haberleşme yatırımlarından nasibini alıyor ve almaya devam edecek. Trabzon’a bugüne kadar 28 Milyar TL yatırım yaptık. Zigana tünelimizde projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Projemiz toplamda 15 KM’yi geçecek. Bu yılın sonunda tamamlamayı planladığımız projemizle mevcut yol 8 km kısalacak. Seyahat süresi otomobillerde 30 dakika ağır tonajlı araçlarda 60 dakika kısalacak.

KABNUNİ BULVARI

Trabzon’da devam eden ne önemli projelerimizden birdi de kanuni bulvarı. Yüzde 70’lik ilerleme sağladık. Projemizi bitirmek için hummalı bir çalışmamız var.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Güney Çevre yolunun ilk etabı Akçakale Akyazı arasının proje çalışmaları hızlıca devem ediyor. Akçaabat-Düzköy, Of-Çaykara, Araklı-Dağbaşı yollarındaki son ihaleleri de bu ay içinde tamamlıyoruz.