Bakan Eroğlu, Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ak Parti Trabzon İLl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolalrı Başkanı halim Yılmaz,Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel ekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya Hazır Bulundu .

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, bürokratlar ve siyasilerin de hazır bulunduğu toplantıda Bakan Eroğlu’nun Trabzon için çok önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Bakanımız şehrimize göstermiş olduğunuz hassasiyet bizleri çok mutlu ediyor. Bu şehir için yaptıklarınızı anlatmama bir saat yetmez. Yerleşim yerlerinin taşkın gibi olaylardan tamamen korunması amacıyla Samsun’dan Hopa’ya kadar tüm bölgenin havza olarak planlanması için talimatlarınızı verdiniz. Her seferinde Trabzon’a müjdelerle geldiniz. Bugün yine çok önemli müjdeler getirdiniz. Çok önemli tesislerin açılışını ve temel atmalarını gerçekleştirdiniz. Kadirşinas Trabzon halkı yaptıklarınızı takdir ediyor. Trabzon şehri adına sizlere şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Bakan Eroğlu da ziyaret dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, Trabzon’da çok büyük çalışmalara imza atıldığını gördüğünü ifade ederken, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız altyapı yatırımlarından üst yapı çalışmalarına kadar çok güzel çalışmalara imza atıyor. Ben DSİ Genel Müdürü iken Sayın Başkanımız müsteşardı. Müsteşarlığı döneminde çok büyük çalışmalar yaptı. Şimdi de bu çalışmalarına devam ediyor. Her gelişimde Trabzon’u daha da güzelleşmiş görüyorum. Bugün 12 dev tesisin açılışını ve temel atma törenlerini gerçekleştirdik. Bunlar arasında Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Trabzon İçmesuyu İshale Hattı gibi çok yüksek bütçeli iki dev tesis var. Trabzon’da çok güzel işler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İki gündür Trabzon’dayız. Koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Önemli kararlar aldık. Zengin turistler bu şehre geliyor. Bu turizm potansiyeli için çok önemli tesisler yapacağız” diye konuştu.

DERE YATAKLARI İÇİN BÜYÜK BİR KOORDİNASYON SAĞLAYACAĞIZ

Bölgedeki dere yataklarında gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Şimdi bir ekip oluşturduk. O ekipler

şimdi arazide çalışıyor. Daha önce dereleri yaparken her kurum kendi başına çalışıyordu. Şimdi bütün çalışmaları birleştirme kararı aldık. Bunu AFAT Yüksek Kurulu’na da getireceğim. Artık sadece dereyi değil, dere havasının bütününü dikkate alarak önce tespitler yapılacak. Yanlış yapılan sanat yapıları, yanlış yapılan binalar, dere yataklarındaki bir takım mânialar, bunları kim nasıl yapacak tespit edeceğiz, toplu bir çözüm yapacağız. Buraya bütün kurumlar dâhil olacak. Hepsini koordine edecek bir sistemde çalışacağız. Pazar günü akşam koordinasyon toplantısında bunu ifade ettik. Kim neyi, ne zaman nasıl yapacak? Bunu belirleyeceğiz. Sadece DSİ dere ıslah etmeyecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Eroğlu’na ziyaret anısına Trabzonspor’u simgeleyen kravat ve Osmanlı tuğrası hediye etti. “Trabzonspor’un çok güzel bir kravatı vardı bende. Bir vatandaşımız ‘ne güzel kravat’ diyerek onu benden aldı” diyen Eroğlu, Gümrükçüoğlu’nun hediyesi olan kravatı takarak temaslarını sürdürdü.