İLKLERİ DE BARINDIRACAK
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Karadeniz Sahil yolu üzerinde Trabzon Yomra mevkiinde bulunan Kaşüstü Kavşağı Altgeçit Köprüsü ile geçilmesi hedeflenen projenin çok önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi.
AK Parti Yomra İlçe teşkilatı ile Alt geçit çalışmalarını inceleyerek bilgi alan Ayvazoğlu, “AK Parti Hükümeti ile Trabzon’a yapılan yatırımlardan sadece birisi olan alt geçit çok önemli bir proje. Bu proje bir trafik sorununu çözmekten öte şehrimize ve bölgemize önemli katkılar sağlayacak” dedi. 
Alt geçit üzerinde 3 kavşak yapılmasının da önemine değinen Ayvazoğlu, söz konusu projenin sadece Trabzon ile Rize illeri arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmakla kalmayıp, bölgeye de ticaret turizmi açısından önemli bir yapım çalışması olarak hareketlilik kazandıracağını ifade etti.
YOĞUN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Halen yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağına değinen Ayvazoğlu, çalışmalar kapsamında 1.2 km uzunluğundaki alt geçit köprüsünün tamamlandığında ülkenin ilk karayolu üzerinde deniz seviyesinin altından geçen 750 m uzunluğunda alt geçit köprüsü olma özelliğini taşıyacağını dile getirdi. Ayvazoğlu, “Proje  kapsamında 2 x 3 kapalı kesit  transit yol ve 2 adet yan bağlantı yolu bulunmaktadır. Altgeçit köprüsü  üzerinde ise 3 adet hemzemin kavşak bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
10 ŞERİTLİK KARAYOLU
Çalışmalara ilişkin de bilgi veren Milletvekili Ayvazoğlu şunları söyledi: “Proje kapsamında şu ana kadar  1183 adet diyafram duvar  imalatı, 2897 metre kılavuz duvar imalatı yapılırken, toplam 132.440 m3 beton, 24.750 ton demir, 38.860 ton  temel- alt temel malzemesi, 164.380 m3 kazı, 114.300 m3 dolgu imalatı yapıldı. Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü projesi kapalı kesit  750 metrelik mesafe tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Yolun tamamı bittiği zaman BY-BSK 2x3 standardın da transit yol, 2 şerit yan yol olmak üzere toplam 10 şeritlik geniş bir karayolu oluşturulmuş olacak.”