Group Karmate isimli yerel gençlik grubu Temsilcisi Zekeriya Keskin tarafından organize edilen proje kapsamında; Bulgaristan, İspanya, Kuzey Makedonya, Almanya ve Türkiye’den toplam 33 katılımcı Trabzon’da ağırlandı.
Proje süresince katılımcılarda atık yönetimi, atıkların geri dönüşümü, atıkların doğru sınıflandırılması, çevre kirliliğinin kapsamı ve sonuçlarıyla yerel alanlarda atıkların geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratıldı. Katılımcılar; Araklı Taşönü Katı Atık Dönüştürme Tesisi’nde atıkların geri dönüştürülmesi ve atıklardan enerji üretimiyle ilgili uygulamalı eğitim aldı.


“UYGULAMALI EĞİTİM ALDILAR”
Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Zekeriya Keskin, yürütülen projeyle birlikte farklı ülkelere ve kültürlere mensup katılımcılar arasında hoşgörü bilincinin oluşmasına da katkı sağladıklarını dile getirerek, “Proje sonunda katılımcılar atık yönetimi konusunda bilgilendirildiler, atıkların geri dönüşüm alternatifleri ile atık geri dönüşüm konusundaki motivasyonlarını ve yetkinliklerini artırdılar. Taşönü Katı Atık Dönüştürme Tesisi’nde uygulamalı eğitim aldılar. Katılımcı gençler atıkların uygun sınıflandırılması konusunda farkındalık kazandı. Diğer yandan hangi atıkların özel atık sınıfı kapsamında değerlendirileceğini uygulamalı olarak gördüler. Katılımcılar ayrıca, Trabzon’u tanıma ve gezme fırsatı buldular. Uzungöl’un doğasına ve Sümela Manastırı’na hayran kaldılar. Avrupalı gençler Trabzon’u ve Türkiye’yi çok sevdiklerini bize ilettiler. Nihayetinde çok başarılı bir proje oldu.” ifadelerine yer verdi.