İnşaatı Pazarkapı camisini yapmakta olan SİNANER Holding tarafından yapılacak . İmza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,Avrasya Pazarı Başkanı Muzaffer Beşinci katıldı. 
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yaptırılacak olan Avrasya Pazarı için Avrasya Pazarı Esnafları Koruma, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği ile sözleşme imzalandı. 

Sözleşme imza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi ve Dernek Başkanı Muzaffer Beşnci ile daire başkanları, dernek üyeleri katıldı.

DİRAYETLİ BİR ŞEKİLDE BU KONUNUN ÜZERİNDE DURDUK
Sözleşme imza töreninde konuşan Başkan Zorluoğlu, “Avrasya Pazarı da çok şükür 2 yıllık yoğun gayretin neticesinde, ortak çabanın ürünü olarak ete kemiğe bürünmüş vaziyette kamuoyunun bilgisine sunulacak vaziyete gelmiştir. 
Dernek Başkanımız Muzaffer Beyle yakın teşvik mesaide çalıştık. 
Biz bu Avrasya Pazarından 300’ün üzerinde esnafımızı çok daha modern, rahat, konforlu şekilde ticaret yapacakları alana kavuşturacağız dedik. 
Dirayetli bir şekilde bu konunun üzerinde durduk. 
Trabzon’da, Ankara’ da bu konuda önemli destekler oldu. 
Avrasya Pazarı bir daha yerinden kalkmamak üzere, Trabzonlula ve ziyaret edenlere en iyi şekilde hizmet verecek yapıda yoluna devam edecek. 
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi. 

32 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
Dernek Başkanı Muzaffer Beşinci ise, “32 yıllık geçmişe sahip olan tarihi Avrasya Pazarı, bölgemizin turizm, kültürel değeri olmakla birlikte şu andan itibaren tarihi misyona sahip olacaktır. 
2018 yılında Pazarkapı’da kendi imkanlarımızla yaptığımız 12 yıl kaldığımız yerde de caminin inşaası yapıldığından çıkmak zorunda kaldık. 
2004 yılından bu yana hak ettiğimiz lokasyon ve mekana sahip olamamaktan dolayı, bugüne kadar ciddi aşılması zor sıkıntılar çekmek zorunda kaldık. 
Sayın Murat Zorluoğlu’nun elimizden tutmasına kadar. 
Bugünlere gelmek için çok sabrettik, gayret gösterdik, bizler hep inandık. Her darlığın sonunda bir ferahlık mutlaka vardır. inancımızı hiç yitirmedik. 32 yıllık bir sabrın mutlaka mükafatı olacaktır dedik. 
ŞükÜrler olsan artık Tarihi Avrasya Pazarı hak ettiği mekana kavuşuyor.
Pazarkapı Mahallesi sahil kesiminde tüm projelerin tamamı belediyemiz tarafından yapılmış 160 dönümlük yeni yaşam alanı içinde Avrasya Pazarına yer verilmesi 14 Haziran 2020’de Belediye Meclisinde kabul edildi. 
17 Mart 2021 tarihinde yapılan ihaleyle Avrasya Pazarı Derneği olarak yap işlet devret şeklinde uzun süreli kiraladık. Buranın yapımını üstlendik. 
aynı zamanda 1500’den fazla insana ekmek kapısı, sosyal sorumluluk projesi de gerçekleşmiş oluyor. 
Bölgemizde, Türkiye’de bir ilk olacak muhteşem bir proje sonrası 350 esnafa ve belediye iş birliği ile, Belediye esnaf el ele kalıcı iş yeri yapma fırsatı olacaktır. 
Her şeyi devletten beklemeyelim” dedi.

YAKLAŞIK MALİYETİ 30 MİLYON TL

Avrasya Pazarının yaklaşık maliyetini de açıklayan Beşinci, “Birası 7 bin 126 metre kare. Yaklaşık maliyet 30 milyon civarında olacaktır. Yapının finansmanı için canla başla çalıştık. Çok güzel yollar aldık. Bu yapının inşaasında Sinaner Holding A.Ş.’den destek sözü aldık” dedi.

SORUNU ÇÖZMEKTEN MUTLULUK DUYUYUYORUZ
Ortahisar Belediye Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Ben hakikaten şu anda çok mutlu olduğum merasimde, burada ki  hazirun ile çok hayırlı işe imza atmaktan gurur içindeyim. 
Görev yaptığım süre içinde daha önce Çömlekçi Mahallesinde, Rus Pazarı ile bildiğimiz naklinden sonra içinde yabancı ticaret yapandan ziyade büyük kısmı şehrinizin insanı olan Avrasya Pazarının sorunu çözmekten mutluluk duyuyoruz. 
O zaman ki süreçte bu sorunun çözümü noktasında adım atamadık. Bu konuya ben İçişleri Bakanımızla da paylaştım. Süleyman Soylu bakanımız bizzat kendi adına pazar esnafına bu sorunun çözümü için söz vermemi ve aktarmamı istedi. 
o süreçleri de paylaştık. Benim için sürecin bundan sonra ki kısmı daha önem arz ediyor. 
KıymetliBüyükşehir Belediye Başkanımızın adaylık döneminde, onun yönetim anlayışına güvenerek bu sorunu enine boyuna kendisine aktardım. 
Başkanımızla bir gün ziyaret kararı aldık. 

SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERDİK
Seçimlerden 1 - 2 gün önceydi esnaflarımızla bir araya geldik. 
Orada biz aktardık, esnaflarımız aktardı Murat Zorlu beyde kanaat oluştu. Orada bir söz verdik. 
Şu an o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 
Pandemi sürecinde esnafımız bu kadar zordayken, esnafımızın ekmeğinden yoksun kalması bizler için kabul edilemez bir şey. Bu sorunu çözmemiz lazımdı ve çözdük. 
Bundan dolayı çok mutluyum. 
Burayı ziyaret etmeyenler Rus pazarı şeklinde bakıyor. Burada satılan ürünler şehrinizin öz ürünleri. Turizme de katkı sağlayan bir pazar” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’da, “Seçimden önce söz verilmişti. Bu sözün yerine getirilmesinden mutluluk duyuyorum” diyerek kısa bir konuşma yaptı. 

Yeniden söz alan Başkan Zorluoğlu, “Seçimden önce kahvaltıda buluşmuştuk. O zaman da bu dörtlü vardı. Orada bu konuyu enine boyuna tartışma imkanı bulmuştuk. İlk defa o zaman bu konunun önemini kavrama imkanı bulmuştuk. 
Esnafımızın genel olarak sıkıntılı geçtiği bu dönemde moral olacağına inanıyorum. 
Biz büyükşehir belediyesi olarak, Ortahisar ve diğer ilçe belediyelerimizle yakın teşviki mesai içinde çalışıyoruz” dedi.

ÇOK SAYIDA AĞAÇ VE BİTKİ DİKİLECEK
Bölgede ki görselde görülen ağaçların yer alıp almayacağı ile ilgili ise Başkan Zorluoğlu, “Hem Ganita - Faroz’da hem de u tarafta mümkün oldukça bitki ve ağaç dikmek istiyoruz. Yemyeşil alan olmasını istiyoruz. Trabzon’ da yükseklere çıktığında görülüyor. Oralardan bakınca yem yeşil alan görsün istiyoruz” dedi. 

MERKEZDEKİ DOLMUŞLARDA ORADA.. 
Merkezde ki dolmuşlarında bölgede depolama alanı olacağına dikkat çeken Zorluoğlu, “Trabzon merkezin dolmuşların depolama alanı var. Merkezde dolmuşlar için orada uygun bir alan, depolama alanı oluşturuyoruz” dedi. 

ESNAF BAŞINA 45 BİN TL
Dernek Başkanı Beşinci, “30 milyona yaklaşan maliyeti 26 milyona düşürtürdük. Aldığımız destek sayesinde 26 milyonu 14 milyon TL’ye düşürdük. Esnafın üzerine düşecek maliyet 14 milyon TL. 
Dükkan maliyeti 45 bin TL’ye düştü. Belki daha fazla destek alırız girişimlerimiz var” dedi.

Detaylar geliyor ....