Trabzon Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara göre İnönü Mahallesinde yapımı devam eden Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesine bakan cepheler ‘Sokak Sağlıklaştırma Çalışmasına’ tabi tutulacak. Böylelikle Millet Bahçesi, çevresinde ki binalarla uyum içerisinde olacak. 

 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları bugün yapılan oturumla devam etti. Meclisin bugün ki oturumunu Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 12 madde müzakere edildi. Meclis üyelerinin Koronavirüs tedbirleri kapsamında aralıklı oturduğu toplantıda Trabzon’da bir mahalle daha için Sokak Sağlıklaştırma Çalışması yapılmasına karar verildi. 
Trabzon’da ilk olarak Meydan Parkı Çevresinde yapılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi, bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen maddeye göre Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesinde yapımına devam edilen Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesine bakan binaların cephelerinde Sokak Sağlıklaştırma Çalışmasına tabi tutulacak. 
Yapılacak sokak sağlıklaştırmasının maliyetinin yüzde 60’ını Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yüzde 40’ını da hak sahipleri karşılayacak. 

 
Konuyla ilgili söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin İYİ Partili meclis üyesi Davut Çakıroğlu, “Meydan güzel oldu, güzel olan bir şeye kötü olma deme şansımız yok. Eksiklik var mı var. 
Cephelerin tamamı kamusal alandır. Biz bir daireyi satın alırken içine alıyoruz. Dışa bakan kamusal alandır. Bu cephelerde ne ön görülmüş? Bunlara bakılmamış, gelmiş günümüze 3. Dünya ülkemiz görüntüsü çıkmış. 
Bu yozda 60, 40’ı bir şeye dayandırmak lazım. Bir arka sokakta cephem var. 60’ını siz ödeyin 40’ını ben ödeyeyim. 
O zaman bu insanlara belediye ne cevap verecek?  Bu yer sırf millet bahçesine bakıyor diye mi şanslı? Yapılmasın demiyorum, sadece bir adaletsizlik söz konusu. Bunlar aslında belediyenin işi değil, mülkiyet sahiplerinin işi” dedi. 
Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Adamın mantolama işini belediye yapması söz konusu olmayacak. Şehrin görünün yerlerini ki Türkiye’nin genelinde bu işler var. İlçe Belediyeleri de büyükşehir belediye başkanımızın sözü var. Yüzde 50’sini ilçe belediyeleri, yüzde 50’sini büyükşehir belediyesi karşılamak kaydıyla önem veriyoruz” dedi.