Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, encümen üyesi olduğu belediyeler birliği ile bürokratlık geçmişi bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki girişimleri sonucu gerçekleşen hibe işlemiyle, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesine 3 süpürge aracı ve 3 arazöz olmak üzere 6 yeni temizlik aracı kazandırıldı. Büyükşehir belediyesi, hibe araçlardan üçünü teslim alırken, kalan üç arazöz ise önümüzdeki ay belediyenin hizmet araçları filosuna dâhil edilecek.
 
Hemşehrilerine daha kaliteli hizmet sunmak adına, araç gereç noktasında da yeterli düzeyde olmaları gerektiğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu "Kent genelinde sorumluluk alanlarımızda en iyi hizmeti sunabilmek için araç filomuzu da güçlendiriyoruz. Bu anlamda yakın zamanda toplam 18 yeni arazöz ve süpürge aracımız hizmete alınacak. Son olarak 6 hibe temizlik aracının şehrimize kazandırılmasında bizlere büyük destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin’e hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, 12 süpürge aracı ve arazöz daha satın alacağı, siparişi verilen bu filonun ise önümüzdeki aylarda Trabzon’a getirileceği bildirildi.