Tomaç şunları söyledi: “MHP Meclis Üyeleri olarak vatandaşımızın bizi seçerek yükledikleri sorumluluk bilinciyle kendimize bir takım görevler alıp, diğer sorumluluklarımızın yanı sıra yoksul insanlarımız ile hayırsever insanlarımız arasında köprü olmaya karar verdik. Daha sonra bu sosyalleşme ve yardımlaşma ebadını Trabzon il sınırlarımızı kapsayacak şekilde genişlettik. Sadece 2021 yılında siyasi ayrım gözetmeden 930 civarında alışveriş fişi ve 50 öğrenciye ayakkabı dağıttık. Daha önce bu tür yardımlaşmalardan söz etmek istemiyorduk ama yardımlaşmanın ebadı büyüdükçe ortaya çıkacak suiistimallerin önünü kesmek ve yaptıklarımızın halkımız tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı söylemek zorunluluğunda bulunuyorum.”

“Gereği olmayan eksik şeyleri eleştiriyoruz ama eleştirmenin yanı sıra bu çalışma gayretlerimizi daha üst boyuta nasıl taşırız anlayışı ile hayırsever iş insanları ile görüşüp Trabzon’a bir takım kalıcı eserler kazandırma gayreti içerisine giriştik. Nihayetinde Sürmene’ye bir ilk olacak olan özel gereksinimli çocuklarımıza bir okul kazandırdığımızın müjdesini vermek istiyorum. Özel gereksinimli çocuklarımıza yapacağımız okul projesini çizdik. Hayırsever iş insanı Mehmet Kancıoğlu’na vekaleten, Valimiz İsmail Ustaoğlu ile birlikte protokol imzaladık. Şu an uygulama projesinin detayları hazırlanmakta. 3-4 ay  içerisinde yapılmaya başlayacağını ümit ediyorum.”

“Bahse konu olan bu okul ilk olacak ama son olmayacak inşallah. Arkasından şehrimize başka okullar kazandırmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu vesile ile tekrardan hayırsever iş insanı Mehmet Kancıoğlu başta olmak üzere bütün hayırsever iş insanlarına teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sene içerisinde katkılarından dolayı plaket vermek gibi bir uygulamayı başlatacağız. Pandemi sürecinden itibaren bütün bu güzel çalışmalarda beraber hareket ettiğimiz Ortahisar Belediyesi MHP Meclis Üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”