Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Alper, dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Yat limanı ile ilgili merak edilenleri de yanıtlayan Emniyet Müdürü Alper, Trabzon Deniz Polisinin bölgede konuşlandırılabileceğini de söyledi. Yat Limanının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından işletilmesinin gündemde olduğunu ifade eeden Emniyet Müdürü Alper, “Oranın işletmesini devralıyoruz. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından işletilmesini yapacağız. Sosyal alanlar, kafe düzenlemeleri yapabiliriz. Orada, vatandaşın ailesiyle geleceği bir alan haline getirmek istiyoruz” dedi. 
Son olarak Pelitli’de yapılan ek bina ile ilgili de yeni bilgiler paylaşan Emniyet Müdürü Alper, bu binanın Mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini Narkotik, Kaçakçılık, Çevik Kuvvet, Terör Şube Müdürlüklerinin bu binaya Asayiş Şube Müdürlüğü ve diğer şubelerin de merkezde kalacağını ifade etti. 
Trabzon Yat Limanının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına devredilmesi ise bir hayli dikkat çeki bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne ait olan Trabzon Yat Limanı son olarak kullanım hakkı Trabzonspor’a verilmişti.  Trabzonspor’da, Trabzon Yat ve Yelken Kulübüne bu alanı kullanması ve kontrol etmesi için müsade vermişti.