Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Yüksel AliYazıcıoğlu basın toplantısı düzenleyerek kurumun son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yazıcıoğlu “2018 ve 2019’da zorlu zamanlar geçirdik. Kurumumuz üzerinde oluşan algıyı terse çevirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu kurum hem bu şehrin hem de yaklaşık 10 tane ilin merkezidir.” dedi. 

780 YATAKLI 
Yazıcıoğlu: “780 yataklı hastane olan hastanemiz, 3. basamak sağlık kurumu olarak kabul edilen uygulama ve araştırma merkezidir. Hastanemiz sağlık sistemimizde insanımızın en üst ve ileri derecede hizmet bulabileceği kurumlardan biridir. Fiilî olarak en son teknoloji ile ileri düzeyde tedavi hizmetlerini sunuyoruz.” 

EKONOMİK SIKINTI AŞILAMADI 
Farabi, medikal firmaları ile karşı karşıya gelmiş, onkoloji hastalarının tedavisine cevap verememiş, ameliyata girecek hastaların eline malzeme listesi tutuşturmuş bir anlayışla hizmete devam ediyordu. Yazıcıoğlu’nun bu gerçekleri görmeyip bir algı olduğunu dile getirmesi garipsendi. Hastanenin ekonomik sıkıntısı da aşılabilmiş değil.

Son Nokta Gazetesi