Bakan Varank'ın Trabzon ziyaretlerinde Sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla ilgili göstermiş olduğu yüksek hassasiyete teşekkür eden Dilekoğlu " Sayın Bakanımıza şehrimize yaptığı yatırımlar için şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Bakanımızın gerek yatırım adası gerekse KOBİ'lerimizi ve sanayicimizi ilgilendire meselelerde müjdeleri şehrimizde büyük bir memnuniyete yol açmıştır."dedi. 

 Bakan Varank'ın Trabzon'da henüz netlesemeyen dolmuş modernizasyonu için çok güzel bir çözüm önerisi sunduğunu belirten Dilekoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:"Sayın bakanımızın, özellikle dolmuş sistemindeki değişimi ‘birlikte yapalım’ önerisi Trabzon için büyük bir şanstır. Trabzon’dan Türkiye'ye örnek olacak yeni bir dolmuş sisteminin değişim ve dönüşümü büyük bir ehemmiyeti haiz konudur. Geleceğin teknolojisi olan, çevreye duyarlı hibrit ve elektrikli sisteminin dolmuş sistemi ile Trabzon’da uygulanacak olması büyük bir prestij olur. İlgili kurumların Sayın Bakanımızın bu önerisini büyük bir iştiyakla ele alacağını ve bu konuda derhal bir çalışma başlatacaklarını düşünüyorum." 

Trabzon’daki dolmuş sistemindeki dönüşümün bir fırsat olduğunu ifade eden Dilekoğlu "Bu modernizasyon şehrimiz adına bir fırsata  dönüştürülüp çevreye duyarlı örnek bir uygulama başlatabiliriz. Bu iş aceleye getirilip 3-5 sene sonra ‘yanlış yaptık’, ‘keşke böyle yapmasaydık’ dememeliyiz. 
Sayın bakanımıza tekrar bu hassasiyeti dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz." cümlelerine yer verdi.