Hacısalihoğlu, “Yarışma ile paralel olarak Trabzon’da Afrika ülkelerinin ticaret ataşeleri ve işadamlarını da ağırlamayı istiyor ve ikili iş görüşmesi etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Miss Africa Golden yarışmasının organizatörlerinden Şafak Demirayak ve Novotel Trabzon Genel Müdürü Cem Bora Sevim, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek, 20 – 27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyonla ilgili bilgi verdi.

AFRİKA ÜLKELERİYLE İLİŞKİ KURMAK İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT

Başkan Hacısalihoğlu, güzellik yarışması için Afrika ülkelerinin Trabzon’a yönelik ilgisini, yeni ilişkilerin kurulması için fırsata çevirmek istediklerini belirterek, “Yarışmaya 40 kadar Afrika ülkesinden temsilci katılacağını öğrendik. Bu süreçte Afrika ülkelerinde Trabzon’un da bilinirliğinin artacağını göz önünde bulundurarak yeni iş fırsatları yaratmaya çalışacağız. Yarışmaya katılacak ülkelerin ticari ataşeleri ve işadamları ile Trabzon’da üyemiz işadamlarını bir araya getirerek ikili iş görüşmeleri düzenlemeyi planlıyoruz. Üyelerimizin dünyanın her ülkesiyle ticaret yapabilmeleri için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.