Trabzon başta olmak üzere birçok il ve ilçede çalışanların yetkili sendikası olan Hak - İş & Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, asgari ücret zammı sonrası birçok belediye çalışanının yevmiyesi asgari ücretin altında kaldığı gerçeğini doğrulayarak bu mağduriyetin giderilmesi adına çalışmalara başladıklarını ifade etti. 
Doktorlar şokta! Kan damarları anında temizlenir!
Doktorlar şokta! Kan damarları anında temizlenir!Eternal Heart
 Bölgesel
Bir çok belediye çalışanının yevmiyesi, Asgari Ücretin altında kaldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Asgari Ücretin 4 bin 250 TL seviyesine çıkarıldığının açıklanmasının ardından belediyelerde çalışan bir çok işçi de kendi yevmiyesi merak etmeye başladı. 

Türkiye’de yüzlerce belediye çalışanı asgari ücretin altında kalan yevmiyesi ile ilgili durumun ne olacağı ile ilgili sendika temsilcilerini telefon yağmuruna tuttu. 

ASGARİ ÜCRET, GEÇİM ÜCRETİ OLMALIYDI VE OLDU
Asgari ücret artışını değerlendiren Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Türkiye’de çalışan kesimin yüzde 42’sinin asgari ücret aldığına dikkat çekti. Kaplan, “Asgari ücretin yevmiyesi 166.7 TL’ye  tekamül ediyor. Vergi muafiyetiyle bu rakam 1 lira aşağı 1 lira yukarı çıkabilir. Türkiye’de asgari ücret, geçim ücreti olmalıydı ve oldu. Türkiye’de baktığımızda 15 milyon kayıtlı çalışan var. 15 milyon çalışanın yüzde 42’si asgari ücret. Bu roran, Avrupa Ülkelerine göre inanılmaz yüksek. Avrupa’da bu rakam yüzde 2 - 3 veya 4 düzeyinde. Yüzde 42’yi dikkate aldığımızda, bizde bu ücret; Asgari Ücret olmaktan çıkıp tamamen geçim ücreti olması yolunda ilerlemesi lazımdı ve ilerledi. 
Bence güzel bir rakam oldu. Asgari Ücrete gelen artış çalışan, emekçi camiasını bence memnun etmiştir. Burada önemli olan Cumhurbaşkanlarımızın söylediği gibi işverenle, dengeyi kurmak ve onların yükünü hafifletmek.
Biz Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,  hem Çalışma Bakanımıza, hem de işvereni temsil edenlere teşekkür ederiz. Burada ortak akıl bulunmuştur” dedi.