TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Kaşüstü’nde Adalet Sarayı’nda makamında ziyarette bulunduğu Trabzon İl Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl’e bu görevinin hayırlı olmasını başarılar temennisinde bulundu. Adalet Sarayı ile Trabzon’un özlediği bir hizmet mekânına kavuşulduğunu ve kuruma yakışır görkemli bir yapı da milletimize hizmet sunulmasından memnuniyet duyulduğunu ifade etti.

Trabzon’a ilk kez görev nedeniyle gelmiş olduğunu ifade eden İl Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, TTSO heyetinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu kaydederek teşekkür etti. Adalet Sarayı binasının henüz kesin kabullerinin yapılmadığını, eksikliklerin tespit edilerek merkeze raporlanmakta olduğunu kaydetti. Adalet Sarayı’nın önümüzdeki günlerde açılışının törenle gerçekleşeceğini dile getirdi.

Görüşmede Başsavcı Hayrettin Akçıl iş dünyasında özellikle işverenleri takdir ettiğini belirterek şahsi düşüncesinin de, “Kaç işçi çalıştırıyor. Kaç eve ekmek gitmesine sebep oluyor. Benim mantığım bu iş adamlarını çok takdir ediyor. Çünkü bir insanı çalıştırıp ay sonu geldiğinde maaşını ödemek çok güzel bir şey olduğunu düşüyorum. Allah herkese daha çok işçi nasip etsin.” dedi.

Kanun uygulayıcısı olduklarını ifade eden Akçıl, Trabzon’un ileri gitmesi için çalışacaklarını aktararak, “Cezaevlerinde kalanların birer iş ve meslek sahibi olmalarını başta bakanlığımız olmak üzere bizlerde önemsiyoruz. Buraya Niğde’den geldim. Oradaki açık cezaevi Türkiye’nin en büyüdür. Orada tecrübe ettiğim hususlar var.  Alan sorunu çözüldüğü takdirde burada da açık cezaevinin hayata geçmesinden memnunluk duyarım. Yeterli atölyeler kurularak her türlü iş dalına girilebilecektir. Mahkum çalıştırdığımız için avantaj var ama bir kısım sigorta ve kişiye de ücret ödenmektedir.” dedi.

Ziyarete, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu beraberinde Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Bülbül, İsmail Gençcelep, Tolga Avcı ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.