Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve dünya ülkelerinden organizasyona katılan sporcuları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 

41 YIL HİÇ KESİNTİYE UĞRAMADI 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da bugün Türkiye’nin en uzun soluklu spor organizasyonlarından birini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dile kolay, hiç kesintiye uğramadan Trabzon’da tam 41 yıl boyunca bu önemli yarı maraton organizasyonu gerçekleştirildi. Zaman içerisinde zenginleşti. Bugün gelinen noktada bu sabah 4 ayrı koşu yapıldı. Halk koşusu, 10 km, 21 km ve bu sene ilk defa 42 kilometrelik tam maraton koşusu yapıldı. Gerçekten pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen çok coşkulu bir organizasyondu. Planladığımızdan çok daha geniş katılımlı ve çok daha coşkulu bir organizasyon oldu. Bundan da Trabzon olarak büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz” diye konuştu. 

MOTTOMUZ ‘UMUDA KOŞ’ 
Her sene olduğu gibi bu seneki organizasyonun da bir mottosu olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Biz bu sene organizasyonumuzu ‘Umuda Koş’ mottosuyla, pandemiyle mücadelede hep ön safta olan ve bir hayatı daha kurtarabilmek için kendi hayatlarını düşünmeden riske atabilen çok değerli sağlık çalışanlarına ithaf ettik. Sadece Trabzon’daki değil, Türkiye ve dünyadaki tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına adadık. Bu büyük mücadelede çok büyük fedakarlıklar yapan sağlık çalışanlarımıza ve hekimlerimize yürekten teşekkür ediyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.  

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Öncelikle tüm sporcularımıza bu organizasyonda yer aldıkları için çok teşekkür ediyorum. Yarı maratonun sorunsuz şekilde gerçekleşmesinde büyük emeği olan Türkiye Atletizm Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Valiliğimiz ve Valiliğimiz bünyesindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün çok önemli katkıları oldu. Birdal Bey’in şahsında tüm Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine nizam, intizam trafik düzeni derken, emniyetimiz ve jandarmamız epey bir emek sarf etti. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanımız Ayhan Bey’in başından itibaren çok büyük emekleri oldu. Kendisine ve dairemizde çalışan tüm personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Basınımıza, organizasyonun bu güzellikte tamamlanmasını sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu gelecek yıllarda daha da büyüterek ama hiçbir zaman gelenekselliğini bozmadan sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz” dedi.  

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ  
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından 41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

YARI MARATONDA DERECEYE GİREN İSİMLER VE KATEGORİLERİ ŞU ŞEKİLDE: 

Türkiye Maraton Şampiyonası Genel Sıralaması Kadınlar:
1-Meryem ERDOĞAN
2-Fadime Suna ÇELİK
3-Tubay ERDAL 

 Türkiye Maraton Şampiyonası Genel Sıralaması Erkekler:
1-Ömer ALKANOĞLU
2-Üzeyir SÖYLEMEZ
3-William Rutto CHEHOİ 

Türkiye Maraton Şampiyonası Türk Sporcular Sıralaması Kadınlar:
1-Meryem ERDOĞAN
2-Fadime Suna ÇELİK
3-Tubay ERDAL 

Türkiye Maraton Şampiyonası Türk Sporcular Sıralaması Erkekler:
1-Ömer ALKANOĞLU
2-Üzeyir SÖYLEMEZ
3-Yavuz AĞRALİ 

41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Sıralaması Kadınlar:
1-Stello Depkosqei RUTTO 
2-Daisy Jeptoo KİMELİ 
3-Fatma DEMİR 
4-Yayla KILIÇ
5-Bahar ATALAY 

41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Sıralaması Erkekler:
1-Roncer Kıpkarır KONGA 
2-Sezgin ATAÇ 
3-Getaya GELAN 
4-Fetene Alemu REGASA 
5-Halil YAŞIN