TTO- KTÜ Sanayi El Ele 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Karadeniz Teknik Üniversitesi- Teknoloji Transfer Ofisi'nin Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) KTU-TTO İrtibat Ofisi'nin açılış töreni bugün yapıldı. Arsin OSB Ofis Binasında açılışı yapılan İrtibat Ofisi KTÜ ile OSB’ler arasında ki işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Arsin Kaymakamlığına vekaleten bakan Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Başkan yardımcısı Erkut Çelebi, KTÜ Öğretim görevlileri ve Arsin OSB yetkilileri ve az iş adamları katıldı.


ERKUT ÇELEBİ 
 Açılış programında ilk olarak konuşan Erkut Çelebi, “Uzun zamandır Üniversite-Sanayi işbirliği için gayret ettik. Nihayet bunu başardık. Bugüne kadar üniversite-Sanayi işbirliğini başaramamıştık. Artık üniversiteye gitmeden, burayı basamak olarak kullanacağız ve teknolojiyi yöneteceğiz. Çünkü teknolojik üretim daha ekonomiktir. Ağır sanayiden, tüm ülkeler kaçmaya çalışıyor. Bizde kaçmalıyız. Teknolojiye yönelmeliyiz” dedi.


İSTENİLEN SEVİYEYE GELEMEMİŞTİR Üniversite ile OSB arasında bu şekilde ofis kurulması fikrinin eskiye dayandığını belirten Arsin OSB Başkanı Koray Turan, “Sanayide değişim günümüz dünyasında zorunluluk haline gelmiştir. Enerjimizi ve kaynaklarımızı sanayimizin daha fazla katma değer üretilmesi için harcamamız gereken bir dönem içerisindeyiz. İleri teknoloji sanayileşmesi olmadan 2023 hedeflerine ulaşmamız mümkün görülmektedir. Küreselleşen dünyada, sanayinin payını korumanın yolu, katma değeri arttırmaktan geçiyor. Ve bu katma değeri sanayimize katabilmemiz için üniversite-sanayi işbirliği kritik önem taşıyor. Maalesef bugüne kadar bu işbirliği istenilen seviyeye gelememiştir. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz teknoloji transfer ofisi irtibat bürosu ile bu kapıyı araladığımızı düşünüyorum. Aralanan kapıyı ardına kadar açmak ise hepimizin görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.


DR.ERDEM ŞEN

 Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ise, “Bugün tarihi bir gün. Rektörüm, rektör yardımcım benim üniversiteden ağabeyimdi. Üniversite-Sanayi işbirliği lafta kalıyordu hep. Şimdi bu gerçek oldu. Bizim hayalimiz Arsin OSB’den arazi alalım. Aldık, hayalimiz gerçek oldu. Meslek Yüksek Okulunun binası devam ediyor. TEKNOKENT için arazi tahsisi yaptık. Yurt yapmak için arazi tahsisi yaptık. Yeter mi? Yetmez. Yatırım Adası, İnovasyon Merkezi yapalım dedik. Artık söylenmekten çok icraata geçilmesi gerek. Bu ofis OSB’ye büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

BAYKAL: BİRLİKTE GÜZEL PROJELER


KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’da, “KTÜ olarak 4 yıl önce kurduğumuz teknoloji transfer merkezinin iletişim ofisi Arsin OSB ye açıyoruz. KTÜ bilgi üretme anlamında Türkiye'nin 4. Üniversitesi. 2023 hedeflerine ulaşmak için bunlar birer adım. Burası bir ofis olarak kalmamalı birlikte güzel projeler oluşturulmalı” diye konuştu. VALİ YAVUZ: ZAMAN İSRAFINA GEREK YOK Açılışta son olarak konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz  ise, “Arsin OSB, Türkiye’nin örnek ve sanayi bölgelerinden biri. Bilgili insanların, yetiştiği üniversitelerin normal formattan çıkıp, çağa uygunu hale gelmelidir. Rektör beyde bunu yapıyor. Başarıyor, KTÜ Kurulundan bu yana ülkemize ve bölgemize önemli değerler kazandıran başarılı bir eğitim kurumu. Teknolojiye verdiği önem de burada ki merkez de çok önemli. Bakınız 15 Temmuz gibi kahpece, girişimden sonra yeni Türkiye diyoruz. Yeni vizyon diyoruz. Dünya lideri olmak için bilim ve teknolojiyi görmezden gelemezsiniz. Bunu yapacak olan üniversitelerin ev sahipliği ile yatırımcılardır. Kişisel, basit kendisinden başka kimseye fayda sağlamayacak işlerle uğraşmak yerine, dünyada ne oluyor deyip insanlığa en faydalı en yararlı şeyi yapmak geliştirmek üretmek zorundayız. Zaman israfına gerek yok” dedi.