Trabzon -Erzincan Demiryolu İstasyonu Nerede Kurulacak 

-Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayı toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlında toplanan meclisin ilk gününde, 6 üye izinli olarak toplantıya katılmadı. Yoklama ile başlayan meclis toplantısı ardından Başkan Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesi ile devam etti. 
Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik,  önümüzdeki günlerde proje ihalesi yapılacağı açıklanan Erzincan – Trabzon Demiryolu Projesiyle ilgili,  konuştu. Bu projenin tarihte Düzköy üzerinden gelen bir güzergah çalışmasının da yapıldığını hatırlatan Çelik, Gümrükçüoğlu’na projenin güzergahını sordu.
Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Çalışılmış ve önerilmiş güzergahlar var. Bu proje muhtemelen 1,5 2 yıl sürecektir. Bu projenin hazırlanmasında dedikleriniz son derece ehemmiyetli. Geldi sahile. Sahilde ana istasyon nereye kuracak nasıl kuracak.
Büyük sanayi küçük sanayi.. Onun için orada beklettiğimiz işlerimiz var. u proje nereye konuşlanacak. Gümüşhane, Erikbeli, Düzköy Hattı üzerinden sahile inecek proje…
Bütün bunlar o işin uzmanı olan insanlar. Dolayısıyla tarihte şu güzergahlar ön görülmüş. Başka güzergah var oradan gelip Gümüşhane’ye uğrayıp Bayburt üzerinden gelen güzergah var. Proje ihalesini alacaklar bunları çalışacaktır. Sahilde konuşlanacağı yer neresi olacak bunlara çalışılacak” dedi.