TKDK Trabzon, Türkiye Birincisi Oldu 

TKDK tarafından 21 Aralık 2017 tarihinde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme alanında çıkılan IPARD II Programı Üçüncü Çağrı İlanı 27 Mart 2018 tarihinde sona erdi.

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı Üçüncü Çağrı İlanında yatırım tutarı yaklaşık 73 milyon liralık 57  proje kabul ederek, 42 il arasında birinci oldu. TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından kabul edilen 57 projenin sektörlere göre dağılımı; -  9 adet Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi,  - 15 adet Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, -  32 adet Kırsal Turizm Tesisi ve Rekreasyon Faaliyetleri, - 1 adet Su Ürünleri Yetiştiriciliği tesisinden oluşmaktadır. TKDK Trabzon İl Koordinatörü Sayın Şansal Aydoğdu yapmış olduğu açıklamada Trabzon İl Koordinatörlüğü’nün Türkiye birincisi olmasından dolayı gururlu olduklarını belirterek, bu dönem gelen 57 proje sahibiyle en kısa sürede sözleşme imzalayarak yatırımlara başlayacaklarını ve ivedi şekilde yatırımları tamamlayıp başvuru sahiplerine sağlanan KDV muafiyeti ile birlikte ilimize yaklaşık 50 milyon lira daha hibe desteği kazandıracaklarını söyledi. 

Aydoğdu ayrıca IPARD I programı kapsamında tamamlanan 116 işletmenin, yatırım tutarının yaklaşık 82 milyon lira olduğunu ve bu işletmelere yaklaşık 47 milyon lira hibe desteği sağladıklarını ve devam etmekte olan IPARD II birinci ve ikinci çağrı döneminde kabul edilen 37 projenin toplam yatırım tutarının yaklaşık 38 milyon lira olduğunu, bu işletmeler tamamlanınca başvuru sahiplerine yaklaşık 26 milyon lira hibe vereceklerini, bu çağrıdan da almış oldukları 57 proje ile birlikte yatırımı biten ve devam eden toplamda 210 işletmeyi Trabzon’a kazandıracaklarını, bu sayede ilimize yatırım tutarı yaklaşık 193 milyon lira olan yatırım yaptıklarını ve bu işletmelere genel toplamda KDV muafiyetiyle birlikte 123 milyon lira hibe desteği sağlayacaklarını belirten Aydoğdu,  tamamladıkları işletmelerde 1122 kişiye istihdam sağladıklarını, diğer yatırımların tamamlanmasıyla istihdam için öngördükleri rakamın yaklaşık 2100 kişi olacağını belirtti.     Aydoğdu “Kurumumuza inanarak projelerini sunan girişimcilerimize, paydaş kurum ve kuruluşlara, mesai mefhumu gözetmeden özveriyle çalışan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. Aydoğdu ayrıca hayvancılık yatırımı yapmak isteyenler için son başvuru tarihinin 10 Nisan 2018 olduğunu söyledi. Aydoğdu elde ettikleri Türkiye birinciliğinin sorumluluklarını daha da arttırdığını, Trabzon’un gelişim ve kalkınması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

    Aydoğdu “Elde ettiğimiz bu başarı sadece Trabzon İl Koordinatörlüğüne değil tüm Trabzon’a ait, bu gurur hepimizin.” dedi