Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Büyük hayallerle temeli atılan 5.000 Kişinin istihdam edileceği Sürmene Çamburnu Tersanesi bugüne kadar neden hizmete girmedi ortaya çıktı .
160 dönümlük arazi, 8 yıl önce “5 bin kişinin çalışacağı tersane yapımı” için, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ahmet Nur Çebi’nin yönetim kurulu başkanı olduğu Nur Gemicilik ve Ticaret AŞ’ye bedelsiz tahsis edildi. Devlet bu alana en az 100 milyon dolara yakın harcama yaparken şirket hiçbir taahhüdünü yerine getirmedi. Alanın başka amaçlarla değerlendirilmesi için çalışmalar sürerken Maliye Bakanlığı alanı bu kez 49 yıllığına yine aynı şirkete bedelsiz tahsis etti.

Nur Denizcilik bu alanda Gemi yapına Başlamak için 2 Yılda ancak 2 Tane Hangar yaptı. Aynı şirket Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine başvuruda bulunarak Çamburnu Gemi Tersane alanındaki Limana Yük Boşaltıp doldurmak için izin başvurusunda bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı son oturumunda gündeme gelen bu izni oy birliği ile reddetti. Nur Gemicilik ve Ticaret AŞ' nin tüm hayalleri başlamadan Çamburnu Limanına gömüldü. Kendisinin ürettiği Demir Çelik ve Mamüllerini Kendi Limanına ve oradan kendi Tırları ile diğer illere ve Ambargosu kalkan İran, Gürcistan,Azerbeycan ve diğer Ülkelere taşıma hayalleri böylelikle Çamburnu Tersane Limanına gömülmüş oldu.