MOBİAD Başkanı Bektaş,Mobilya Kent cazibe merkezi olacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Alper Bektaş, Arsin ilçesinde kurulma aşamasında olan Mobilya Kent’te 2 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını vurgulayarak, “Kümelenmenin, birlikte hareket etmenin ticareti tetiklediğini düşünüyoruz. Bölgenin cazibe merkezi, ihracat merkezi haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

TTSO Meclis Üyesi Alper Bektaş, Mobilya Kent’in kurulmasıyla ilgili geçtiğimiz Ekim ayında protokol imzalandığını, 223 dönümlük alanı kapsayan bölgeyle ilgili imar planı çıkarıldığını ve fizibilite raporu hazırlandığını söyledi. Bektaş, “Avam projeyi de çizdirdik. Türkiye’de tamamen açık alışveriş merkezi Viaport var. Kışın verimli değil ama yazın çok verimli. Kapalı alışveriş merkezleri de insanları yazın özellikle bunaltıyor. Bu nedenle yarısı açık proje yaptırdık. Projemiz 300 bin metrekareyi buluyor. 2 bin istihdam öngörülüyor. 150 mağazadan oluşan Mobilya Kent’te 2 bin, bin ve 600 metrekarelik 3 tipte mağaza var. Ayrıca Mobilya Kent’te mobilya, beyaz eşya, halı, aydınlatma, kapı, mutfak, seramik, perde, duvar kağıdı, züccaciye, yapı market, gıda market, ev – ofis yapı malzemeleri gibi mağazalar bulunuyor. Kümelenmenin, birlikte hareket etmenin ticareti tetiklediğini düşünüyoruz. Bölgenin cazibe merkezi, ihracat merkezi haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

Bektaş, Mobilya Kent’te ayrıca tema park, su gösterisi, sinema, cafe, restoran, küçük Disneyland, hayvanlar alemi, kayıkla gezinti alanları gibi aktiviteler bulunacağını vurguladı.

Mobilya Kent’in inşasını TOKİ’nin yapacağını ve burada yer almak isteyenlerin 40 ay vadeli olarak TOKİ’ye ödeme yapacağını da vurgulayan Bektaş, “Yaklaşık 500 milyon liralık yatırım planlanan Mobilya Kent’e herkesin destek olmasını istiyoruz. Şu anda üye kabul aşamasındayız” dedi.