KTÜ Kanuni Yerleşkesinde farklı noktalarda hizmet vermeye başlayan merkez, laboratuvar, barınak, mağaza ve sanat evinin açılışı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, AK Parti İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Çuvalcı, davetlilere, yeni açılan Bilimsel Araştırma Merkezi, İnsan Bilgisayar Etkileşimi Laboratuvarı, Robot Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, Bilim, Kültür ve Sanat Evi ve 1955 KTÜ Satış Mağazasını gezdirerek bilgi verdi.


 
Çuvalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli hizmet birimlerinin açılışını yaptıklarını belirterek, yeni tesislerin hayırlı olmasını temenni etti.

banner2264
Bilimsel Araştırma Merkezi'nde ilaç ve farmasötik teknolojiler, medikal cihaz araştırma ve uygulama alanlarında da çalışmalar yapılacağını kaydeden Çuvalcı, "Bu alanlar, önemli araştırmaların yapıldığı, üniversiteler için olmazsa olmaz yerler. Buraları daha fazla geliştirmeye daha fazla cihaz ve personel almayı düşünüyoruz." dedi.


Daha önce rektörlük konutu olarak kullanılan binanın Bilim, Kültür ve Sanat Evi olarak dizayn edildiğini dile getiren Çuvalcı, hafta sonu da açık olacak mekanın, akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari personelin hizmetinde olacağını, bilimsel toplantılardan, kültür ve sanat faaliyetlerine kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi.

Çuvalcı, KTÜ logolu ürünlerin de satışına başladıklarını ifade ederek, sözlerini, "Bugün satış mağazamızın açılışını da yaptık. Çarşı binamızda KTÜ logolu tişört, kupa, bileklik, termos gibi ürünlerimizin yüz yüze satışı başladı. İnternetten satış da haftaya başlayacak. 250 bin mezunumuz, 30 bin öğrencimiz, 5 bin personelimiz var. Herkes KTÜ logolu ürünleri rahatlıkla temin edebilecek." diye tamamladı.