KTÜ Alternatif Enerjili Araç Takımı K-Tech İmkan Tanınsın 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Karadeniz Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Araç Takımı K-Tech’ i  temsilen Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Basının Huzuruna Çıkıp Sponsor İstediler İmkan tanınsın Petrole dayalı yakıttan Ülkeyi Kurtaralım .

Takım olarak yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katılarak ülke çapında üniversitemizi, dünya çapında ise ülkemizi temsil etmekteyiz. Yapmış olduğumuz çalışmalarla ülkemizde petrol ve petrol bazlı yakıt tüketimini azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve çevre kirliliğini engellemeyi hedeflemekteyiz. Günümüz Türkiyesinde petrole olan bağımlılığımız ülkemizin ekonomik bağımsızlığına gölge düşürmesi biz “K-Tech” takımını en içten bir şekilde üzmüştür. Yurt dışında gittiğimiz yarışmalarda gördüğümüz hem halk yaşantısı hem de yarış konsepti olarak insanların alternatif enerjilere yöneldiği görülmektedir. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünya çapında bir marka haline getirmek, petrol kullanımını en düşük seviyeye indirmek artık boynumuzun borcu olmuştur.
Üretmeyi planladığımız araç 4 tekerlekli olup hidrojen ve elektrik enerjisini beraber kullanan hibrit tarzda bir araçtır. Üzerindeki elektrik-elektronik aksamlar ve mekanik aksam takımımız tarafından özenle üretilmiş olup Ar-Ge çalışmaları ile daha da güçlendirmeyi ve günümüz otomotiv sektörü devlerine ayak uydurmayı planlamaktayız. Aracımız üzerindeki telemetri sistemi internet bağlantımızın olduğu her yerden araç içerisinden anlık görüntü, yakıt tüketimi, sıcaklık ve tehlikeli durumları her an görebileceğimiz şekilde tasarlanmıştır. Android ve IOS cihazlardan anlık olarak veri takibi yapabilmekteyiz. Doğada en çok bulunan element olan hidrojeni aracımız üzerindeki yakıt hücresinden proton ve elektron şeklinde ayırarak motorumuzu döndürecek olan elektrik akımını elde etmekteyiz. Bunun yanında yerleşik olarak bulunan bataryalarımızla hidrojen enerjisini desteklemekteyiz. Yerleşik şarj ünitesi sayesinde aracı istediğiniz yerde sadece bir priz sayesinde şarj edebilirsiniz. Bu şarj ile birlikte günümüz elektrikli araçlarına yakın bir sürüş mesafesi amaçlamaktayız. Planladığımız yakıt tüketim verilerimiz günümüz otomotivlerine kıyasla çok düşük bir seviye sayılabilecek 100 kilometre başına 0.87 TL düzeyindedir. Aracımız aynı zamanda doğayı ve geleceğimizi koruyan bir yapıya sahip olup 0 karbon emisyonu ile çalışmakta, egzoz gazları yerine su çıkışı sağlamaktadır.
2015 senesi Ağustos ayında “K-Tech” takımı olarak hidromobil kategorisinde Türkiye 3.lüğü, elektromobil kategorisinde ise Türkiye 7.liği ve her zaman aklımızda ilk sırada bulunan “Yerli Ürün Teşvik Ödülü’nü” elde ettik. Bu ödüller sebebiyle onur verici bir şekilde okulumuz rektörlüğüne “Shell Global” tarafından uluslararası platformda düzenlenen “Shell-Eco Marathon” yarışmasına katılmamız için davetiye gönderildi. Elimizde bulunan bu davetiye ve 2 yıllık birikimimizle 2016 senesi Haziran ayında Londra’da düzenlenen “Shell-Eco Marathon” yarışmasına katıldık. Lakin elimizde olmayan maddi yetersizliklerden dolayı amaçladığımız dereceyi elde edemedik. Şu anda eski ve yeni üyeleriyle “K-Tech” takımı ilk hedef olarak TÜBİTAK alternatif enerjili araçlar yarışmasına ve ardından Avrupada düzenlenecek olan SEM yarışlarına katılacaktır.
Maddi imkanların yetersizliği, eldeki imkanların az olması takımımız adına çalışmalarımızı yavaşlatıp moral ve motivasyon düşüklüğü oluşturmaktadır. Sizler aracılığıyla ulaşabileceğimiz her mecradan ülkemizin adını yüceltecek bu çalışmaya destek beklemekteyiz. Maddi ve manevi destekleriniz bizlerle olduğu sürece hem 61. senesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi adını hem de ülkemizin şanlı bayrağını yüceltmek için çalışacağız. Bugüne kadar bize destek olan başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne sonsuz teşekkürlerimizi sunmaktayız. Bizleri kendi çoçukları gibi sahiplenen bu ülkenin geleceği için ellerinden gelen hiçbir şeyi esirgemeyen şehrimiz iş adamlarına her zaman ihtiyaç duyuyoruz.
Arabamızı tamamladıktan sonra Trabzon’dan başlayacağımız yolculuğu Kocaeli’de yarışma alanında bitireceğiz. Kendi aracımızla yapacağımız bu kısa yolculuğu destekçilerimiz yanımızda olurlarsa tüm Türkiye genelinde yapıp halkımıza hidrojen enerjisiyle çalışan aracımızı tanıtarak bu konuda farkındalık oluşturacağız.
Özet olarak, üniversitemizin destekleriyle çıktığımız bu zorlu yolda hedeflerimiz %100 yerli üretimi düşük yakıt tüketimli ve doğaya zarar vermeyen bir araç üretip yerli otomotiv sektörünün nitelikli bir şekilde gelişmesini sağlamak ve bu gelişmenin “Türkiye” markası altında uluslararasılaştırılmasıdır. Bu konuda siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz.