İŞKUR' ve Filli Boyadan Trabzon'da ''Filli Kadın Ustalar'' Projesi 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Filli Boyanın işbirliğinde  Türkiye' deki Kadın İşgücünün Ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürütülecek olan"Filli Kadın Ustalar" Projesi Trabzon da start verdi. 
Kadınların İktisadi hayata katılmasının kalkınmayı hızlandırıp , dengeli bir ekonomik büyümeyi beraberinde getireceğini belirten Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Zeynep ÖZKAN    Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan  65. Hükümetin programında da yer alan Kadın İstihdamının artırılması ve Kadın girişimciliğinin desteklenmesine İş Kurumu olarak önem vereceklerini vurguladı. Yapılan çalışmalarla Kadınların İşgücüne Katılım oranının 2005 yılından bu yana 8,2 puanlık artış sağlayarak 31,5'e ulaştığını söyledi.  
Şube Müdürü Zeynep ÖZKAN Proje kapsamında eğitimlerin Ağustos ayında verileceğini ve eğitim sonunda Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belgeye sahip olmak isteyen ,  gerçekten bu işi severek yapabilecek, bu işten evine ekmek götürmek isteyen 20-45 yaşındaki kadınların İş Kurumuna  başvurmalarını söyledi.