Gençlerin Katılımı ile Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü Trabzon Çalıştayı Sona Erdi
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’nün Erasmus+ programı kapsamında 7 farklı bölgede gerçekleştirmeyi planladığı ‘Gençlerin Katılımı ile Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü Çalıştayları’nın dördüncüsü Trabzon Zorlu Grand Otel’de gerçekleşti.

Saat 10.00’da Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş’ın konuşmasıyla başlayan açılış oturumuna, yerel basın temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Karadeniz Bölgesi Çalıştayı’na katılmak için başvuranlar arasından seçilen 25 genç, moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Oğuz Demir’in yaptığı çalıştayda bir araya geldi.


Cenk Koray Doğan

BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, çalıştaylara ilişkin olarak yaptığı konuşmasında resmi ilanların yerel yazılı basına olan katkısına, internet gazeteciliğinin gelişimi karşısında ortaya çıkacak durumlara, Kurum olarak yazılı basının dijital dönüşümü ile ilgili yaptıkları altyapı çalışmalarına değindi.

Doğan konuşmasına ‘Kurumumuz tarafından gerçekleştirilecek bölgesel çalıştaylar kapsamında Türkiye’de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmaktadır.

Basın İlan Kurumu bu tür projelerle yazılı basın sektörünün yapısal dönüşümünde katalizör olmaktadır. Tüm kamu kurumlarının esasında hedefinde toplumun refahına katkı için dijital dönüşüm var.’ sözleriyle devam etti.

Dört oturumdan oluşan Trabzon çalıştayında katılımcılar kendileri için ayrılmış masalarda, moderatörler eşliğinde ‘Yeni medya ve yeni gazetecilik’ ile ‘İnternet gazeteciliği ve yeni standartlar’ başlıklı konularda fikirlerini sundular.

BİK’in, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiler bik.gov.tr ve yeninesilgazetecilik.com adreslerinden alınabilecek.

Etkinlik takvimi kapsamında;
25 Nisan’daki Akdeniz Bölgesi çalıştayı Antalya,
9 Mayıs’taki Ege Bölgesi çalıştayı İzmir,
16 Mayıs’taki Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı Erzurum’da gerçekleştirilecek.