Genç: Yollar konusunda güzel işlere imza atıyoruz
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Dolaylı Mahallesi'nde toplam uzunluğu 4.5'km'lik olan kuru beton yol çalışmasını yerinde inceledi. 
KURU BETON DAHA UCUZ 
Kuru beton yol tekniğiyle yapılan yol çalışmalarının, sıcak asfalt yol çalışmalarının yarısından daha düşük bir maliyetle yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, "Dolaylı Mahallesi'nde seçildiğimiz tarihten itibaren önemli işlere imza attık. Burada yaklaşık 4,5 km'lik ana yolumuz deforme olmuştu. Bu yıl nasip oldu, yolumuzu inşallah tamamlıyoruz. Şu an itibarıyla kuru beton çalışmamızın en iyi örneklerinden birini yapıyoruz. Dolaylı önemli bir yerleşim yerimiz. Yaklaşık 4 bine yaklaşan nüfusuyla şehre çok yakın olan bir mahallemiz. O nedenle sözümüzü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Dolaylı'nın ana yolu, hem ara arterleri, hem Elmalı yolu olmak üzere Dolaylı'da inşallah güzel işlere imza atacağız. Ortahisar'ımızın tamamında yollar konusunda güzel işlere imza atıyoruz. Şu hususu özellikle belirtmemiz lazım. Şu anda 4,5 km'lik yol çalışıyoruz. Bu yolun sıcak asfalt maliyeti şu an itibarıyla 1 trilyon ama şu anda yaptığımız kuru betonun maliyeti 450 bin TL'dir. Dolayısıyla ekonomik açıdan da kazançlıyız. Diğer yandan standardı en yüksek yani sıcak asfaltla aynı standartlarda ama yarısından daha aşağı bir ekonomik maliyetle bu hizmeti yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Sözümüzü de yerine getiriyoruz. Allah nasip ederse sezon sonu itibarıyla ve 2014 yılında söz verdiğimiz şekliyle yollarımızda asfaltıyla, betonuyla standartlarda % 95'in üzerine çıkacağız. Bu işlerdeki mesai arkadaşlarımız, başta muhtarlarımız, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ile bu işi yerine getirmeye çalışıyoruz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Dolaylımıza da hayırlı uğurlu olsun inşallah." diye konuştu. 
"SÖZLERİNİN ARKASINDA DURDU"
Dolaylı Mahallesi Muhtarı Selami Durmuş ise konuşmasında yapılacak çalışmalarla Dolaylı Mahallesi'nde yol sorunlarının %90 oranında çözüleceğini belirterek, "Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Vermiş olduğu sözlerin arkasında durdu. Biz; Elmalık, ara mahallelerde ve Dolaylı'da yapmış olduğumuz betonlamalarla yollarımızın hemen hemen % 70'ini tamamlamış olduk. İhalesi olan betonlarla birlikte % 90 oranına ulaşmış olacağız. Bu çalışmalarda emeği olan herkese, başkanlarımıza, başkan yardımcılarımıza ve bütün belediye personeline çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.  Belediye işçileriyle bir süre sohbet eden ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Genç, onlara baklava ikram etti.