Düzköy'de Yine Yangın ,İtfaiye Gelene Kadar Ev Yandı Kül Oldu 

Düzköy’de çıkan yangınlara geç gelen itfaiye sorununa vatandaş isyan ediyor, Düzköy Yasa gereği elinden alınan araçlar olmadığı için müdahale edemiyor Büyükşehir Belediyesi ise hiç oralı olmuyor.
 
Trabzon’un Düzköy İlçesi Yeni Mahalle’de Ayla Akbulut’a ait evde çıkan yangınla ev kullanılmaz hale geldi. Büyükşehir Yasası ile civar beldelerde bulunan 6 itfaiye aracı merkeze çekildiği için Trabzon’dan Düzköy’e çıkan itfaiye araçları ancak yangında külleri ıslatıp geri dönüyor. Düzköy Belediyesi’nde yasa gereği itfaiye aracı bulunmadığından dolayı belediye çalışanları su tankerleri ile yangına müdahale etmek zorunda kalıyor.
DÜZKÖY’ÜN EVLADI DA HİÇBİR GİRİŞİMİ OLMAMIŞTIR
Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar, “Düzköy’e bağlı beldelerde 6 itfaiye aracı vardı. Büyükşehir Yasası ile bu araçlar yasa gereği Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Genel Sekreter Düzköylü Mustafa Akkaya’yı Düzköylüye tanıtırken, ‘ Düzköy’ün evladı, sizin her sorununuzu çözecek’ demişti. Ama bu Düzköy’ün evladı ne yazık ki sınıfta kaldı. Bir çok kez bu konu hakkında açıklama yapmamıza rağmen itfaiye araçlarının Düzköy’de bulundurulması talebimiz dikkate alınmadığı gibi Düzköy’ün evladı da hiçbir girişimi olmamıştır” dedi.
CAN KAYBI OLURSA SORUMLUSU SİZSİNİZ!
Ahmet Bekar, “Bu işle ilgili vatandaşımızın bilgisi olmadığı için sorumlusu Düzköy Belediyesinde olduğunu düşünmektedir. Sorumluluk yasa gereği Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Düzköy Belediyesi’nin yangınlara müdahalesi bile bir şekilde delillerin karartılması nedeniyle hukuksal olarak engel. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir daha sesleniyoruz. Bu kez Allah’tan can kaybı olmamıştır. Bir yangında can kaybı olursa hukuki ve vicdani sorumlusu sizin üzerinizdedir” diye konuştu.