Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni havalimanının adını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanının isminin “İstanbul Havalimanı” olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreninde katılımcılara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Aziz milletim, değerli devlet ve hükümet başkanları, meclis başkanları, uluslararası kuruluşların kıymetli temsilcileri, saygıdeğer bakanlar, milletvekilleri, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
"Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü kutlu olsun"
Bugün burada sizlerle iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanımızın açılışını yurt dışından gelen kıymetli dostlarımızla birlikte yapıyoruz. İstanbul Havalimanının tüm dünyaya, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bunun yanında Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünün gururunu da bugün hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
"Tüm Endonezya halkının başı sağ olsun diyorum"
Tabii Bugün bir de Endonezya’daki düşen uçağın durumu var. Bundan dolayı bu uçakta ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Endonezya halkının başı sağ olsun diyorum.
"Öylesine büyük eserin adını İstanbul verdik"
Şair ne güzel söylemiş: 'Bu şehr-i İstanbul ki bi misl ü behadır/Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır/Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında/Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır.' Bunu günümüz Türkçesiyle tekrarlayacak olursak, 'Bu İstanbul şehri ki, ona paha biçilmez/Tüm Acem mülkü feda olsun onun tek bir taşına/Öyle tek bir incidir iki deniz arasında/Yeridir dünyanın güneşi ile tartılsa.'
Değerli misafirler, İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil. Aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır. Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını 'İstanbul' verdik. Hayırlı olsun. Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanımız, burası tam kapasiteyle hizmete girdiğinde ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacak.