Çaykara Uzungöl Teleferik Aralık'ta İhaleye Çıkıyor

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Türkiye’nin Davos’u olma iddiasındaki Uzungöl’de turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla hazırlanan teleferik ve cam teras projesi 25.12.2018'de İhaleye Çıkıyor. Yap İşlet devret Modeli ile yapılacak olan ihale 29 Yıl sonra Çaykara Belediyesinin olacak.

Turist akınına uğrayan bölgenin gözde turizm mekanı Uzungöl’de artık kış yaz Turist akınına uğrayacak. Türkiye’nin Davos’u olma iddiasındaki Uzungöl’de turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla hazırlanan teleferik projesi hayata geçiyor.

Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Belde merkezinden 2500 m yükseklikteki Garester Yaylası’na insanları taşımak için hazırlanan proje Aralık ayında ihale ediliyor.

İKİNCİ ETAPTA NELER YAPILACAK 

Başkan Hanefi Tok; Projenin 2 etabında .Kesintisiz 8 km uzunluğunda 6 ayrı pist var. Tek bir ağaç bile kesilmeden sistemi uygulayacağız” dedi. Yaz aylarında turist akınına uğrayan Karadeniz’in gözde mekanı Uzungöl’ de kış turizmini harekete geçirmek için hazırlanan teleferik projesine kaynak bulundu, birçok kurumdan izin çıktı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok , “70 Milyon'luk proje Aralık ayında başlıyor” müjdesini verdi. Türkiye’nin Davos’u olma hedefiyle yola çıkan doğa cenneti Uzungöl’de turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla hazırlanan teleferik projesi başlıyor. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK; beldenin kış turizmi için hem kar yapısı ve hem de pist uzunluğu olarak uygun koşullara sahip olduğuna dikkat çekerek, “Belde merkezinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Garester yaylasında yapacağımız kayak alanlarına insanları taşımak için teleferik sistemi kurulmalı, bunun için projemizi hazırladık. Çünkü burada en uzunu kesintisiz 8 kilometre olan 6 ayrı pist var. Profesyonel kayakçılar için bile ideal yer” dedi.

TEK BİR AĞAÇ BİLE KESİLMEYECEK

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan 2 bin 500 metre uzunluğundaki teleferik sisteminin doğa dostu olduğunu belirten Başkan Tok, “Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dahil her yerden onay aldık, SİT alanı ile ilgili sorun kalmadı. Yapım aşamasında tek bir ağaç bile kesilmeyecek. Teleferik Saatte 700 kişi taşıma kapasiteli olacak. Teleferik 29 Yıl sonra Çaykara Belediyesinin malı olacak.