Çarşıbaşı’nda 13 mahalleye içme suyu arıtma tesisi müjdesi
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çarşıbaşı ilçesinde 13 mahalleye hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi yapım ihalesini 9 Mart’ta gerçekleştireceklerini açıkladı.

Trabzon halkına yeterli ve kesintisiz içme suyu hizmeti verebilmek için il genelinde seferberlik halinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gümrükçüoğlu, ilçede inşa edecekleri yeni içme suyu arıtma tesisi ile 13 mahalleye en üst düzeyde hizmet sağlamış olacaklarını kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Çarşıbaşı ilçemizin Yeniköy, Yavuz, Kovanlı, Erenköy, Şahinli, Kavaklı, Kadıköy, Küçükköy, Pınarlı, Samsun, Taşlıtepe, Çamlı ve Serpil mahallelerine hizmet vermek amacıyla

3 aşamalı, lamelle çökertmeli, adsorbsiyon durultma üniteli, hızlı kum filtreli içme suyu paket arıtma tesisi inşa edeceğiz. Bu tesisin en önemli özelliği 400 NTÜ ve üzerinde, yüksek bulanıklığa sahip suyu da en güzel şekilde arıtabilmesidir. İhalesinin ardından yapım çalışmalarına hemen başlayacağımız tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte Çarşıbaşı ilçemizdeki 13 mahallemize yeterli ve kesintisiz su sağlamış olacağız.”