Genç: Yeni nefes alanları oluşturuyoruz


Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, şehir içinde azalan yeşil alan varlığını Avrupa standartlarına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Belediye başkanlığında geçen 4 yıl zarfında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Proje Etüd Müdürlüğü'nün 64 adet parkı hizmete açtığını belirten Başkan Genç, 2018 yılında ise 3 adet parkın yapımının tamamlandığını ve 10 adet parkın yapımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
"İLÇEMİZİ GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURUYORUZ"
Yapılan parklarla Ortahisar'da yeni nefes alanları oluşturduklarını ifade Başkan Genç, "Ortahisar'da öncelikli hedeflerimizden bir tanesi de yeni nefes alanları oluşturmaktı. Bu konuda oldukça başarılı çalışmalara imza attık. Ekopark projesi bunlardan bir tanesidir. Yapılan parklarla şehir içinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırdık. Şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı henüz istediğimiz seviyede değil. Hızlı yapılaşmadan dolayı yeşil alan miktarı oldukça azaldı. Buna karşılık vatandaşlarımızın da aynı oranda yeşil alan talebi arttı. Bu talebi karşılamak için bugüne kadar irili ufaklı birçok parkı ilçemize kazandırdık. Park yapımlarıyla birlikte eş zamanlı olarak peyzaj çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Yeşil Karadeniz'e uygun bir ilçe vücuda getirmek için ne gerekiyorsa bunu yapmak için büyük bir kararlılık göstereceğiz. Bir yandan altyapı çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. Her gün geçtiğimiz yol kenarları, kavşaklar ve refüjleri rengarenk çiçeklerle donatıyoruz. Boş bulduğumuz uygun alanlara kent bitkileri ve fidanlar dikiyoruz.  Her mevsimin karakterine uygun olarak bitki, fidan, çiçek ve çalı gibi yeşilin birçok çeşidini içene alan çalışmalar yapıyoruz. Gerek müdürlüğümüzün bünyesinde yetiştirdiğimiz fidanlar ve bitkilerle gerekse satın aldıklarımızla peyzaj çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tek gayretimiz daha çok alanı yeşille buluşturmak, yeşil alanların sayısını artırmak. Bu doğrultuda yeşille anılan Trabzon'da bu unvana layık bir kenti hayata geçirmektir. Bu yönde de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.