Araklı Küçük Sanayi Sitesi Göz Kamaştırıyor 

Araklı Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Embiya Yılmaz, yönetim kurulu üyelerinden Yunus Taşkın ve Haluk Alemdar Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 65 dönüm üzerine yapılan, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans sistemiyle açılışı yapılan, küçük sanayi sitesinde yer alan 216 dükkan hak sahiplerine teslim edilmişti. Sanayi esnafının çoğu yeni dükkanlarına yerleşerek işlerine başladı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi sanayi sitesinin yolunun %80’ninin tamamlandığını ifade ederek bitme aşamasına geldiğini belirtti. Başkan Çebi konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Araklı ilçemizde 60 yıldan bu yana hasretle beklediğimiz sanayimize kavuştuk. Türkiye’nin en modern sanayi sitesini kurduk. Sanayi sitemizin yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, sanayimizin çok daha aktif bir şekilde çalışması için verimli görüşmeler yaptık. İlçemizde bina altlarında bulunan sanayi esnafımızın sanayiye geçmesi için belediyemiz tarafından belirli bir süre verildi. Bu süre tamamlandığında bina altlarında sanayi esnafı kalmayacaktır. Amacımız ilçemizin vizyonunu ve misyonunu daha iyi bir konuma getirebilmektir. Sanayici esnafın sanayide çalışmasıyla hem çevreye verdiği rahatsızlık ortadan kalkacak hem de daha sağlıklı bir oluşum sağlanmış olacaktır. İlçemize böyle güzel bir eserin kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve sanayi yolumuzun yapılmasını sağlayan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.’’

Sanayi sitesi yönetim kurulu Başkanı Embiya Yılmaz sanayi yolunun yapıldığını ve çok güzel olduğunu belirterek İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya yönetim kurulu ve sanayiciler olarak teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, sanayi sitesinde tüm temizlik ve ilgili çalışmaları anında yerine getiren Belediye Başkanı Recep Çebi’ye de teşekkür ederek; ‘’Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Ne dediysek bizi kırmadan yerine getirdi. Akabinde çok güzel bir sanayi sitesi oluşumu sağladık. İlçemizde bulunan tüm sanayici kardeşlerimizin bir an önce buraya taşınmalarını bekliyoruz. El birliğiyle sanayimiz çok daha verimli bir konuma gelecektir.’’ İfadelerine yer verdi.