Akçaabat’ta Nefes Kesen Tatbikat


Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Akçaabat Belediyesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı nefesleri kesti.

Akçaabat Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında belediye personeline yönelik çalışmalarına devam ediyor. Daha önce verilen eğitimleri tatbikatlarla hayata geçiren ve her an hazırlıklı olmak için çalışmalar yürüten Akçaabat Belediyesi, personele yönelik yangın tatbikatı düzenledi.

Akçaabat Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde saat 15.00’te gerçekleşen seminerde yangının çıkma nedenleri, önlemleri, evlerde ve kurumlarda alınması gereken tedbirler anlatıldı. İtfaiye personeli tarafından belediye çalışanlarına yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanıldığı öğretildi. Bu tatbikatlarla birlikte belediye personeli, bir yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağını öğrendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Uzmanı Emin Uzun tarafından verilen seminer katılımcıların soru cevapları ve eğitim sonunda uygulamalı yangın tatbikatı ile son buldu. Eğitim seminerine katılan tüm personele Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından katılım belgesi verilecek.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, seminer sonrasında yaptığı konuşmada, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Akçaabat Belediyesi olarak personelimize olası bir yangın durumunda yapılacak olan iş ve işlemlerin ne şekilde olması gerektiğinin uygulamalı bir şekilde göstermek adına bu semineri düzenledik. Yapılacak olan yangın eğitimi ve tatbikatını kendi güvenliğimiz açısından önemsemeliyiz. Önemsemediğimiz, ötelediğimiz bir yangın tüpü veya yangın söndürme aletleri ile ilgili ihmal, telafisi olmayan sonuçlara sebep oluyor. Mal kaybı telafisi olan bir şey ancak bu ihmalin sonucunda meydana gelecek can kaybının telafisi yok. Dolayısıyla bu konu hem vicdani hem yasal bir zorunluluktur. Bu konuyu hem bireysel hem de kurum olarak önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.