Trabzon’un dışında 9 ilden ve 41 sporcunun yarıştığı şampiyonada temsilcilerimiz kadınlar kategorisinde 3’ünc, erkekler kategorisinde 6’ncı olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yomra bu yıl da Spor Tırmanış Hız Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin, bu yükseklikte, Dünya standartlarındaki tek hız tırmanma duvarının bulunduğu Cimnastik Salonu’nda  salgın kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen şampiyona 10 ilden genç sporcuları bir araya getirdi.
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar’ın katıldığı şampiyonada Yomra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu ve ekibi, sorunsuz tamamlanan organizasyonla göz doldurdu.

Trabzon’u temsilen Özdil Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü’nün yarıştığı şampiyonada Yomralı sporculardan Gülay Sarı Genç Kadınlar Kategorisi’nde 3’üncü, Eren Karaca Genç Erkekler Kategorisi’nde 6’ncı olarak büyük bir başarıya ulaştı.
Şampiyonayla ilgili değerlendirmelerini sorduğumuz Yomra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu, “Tırmanma hız dalında emek veren sporcular her geçen yıl çok daha iyi skorlarla geleceğe dair umutlarımızı kuvvetlendiriyor” dedi. Müdür Aydoğdu sözlerini, “Tabii burada Trabzon özelinde yakaladığımız başarı ve her iki sporcumuzun da Yomralı olması bizi ayrıyeten sevindirdi, göğsümüzü kabarttı. Şampiyonada geçen yıl sıralama turlarından çıkamayan sporcularımıza, yeni antrenörleri İsmail Öztürk’ün katkıları ve Kulüp Başkanı Olgun Çağlar’ın desteği başarıyı getirdi. Biz de ilçe müdürlüğü olarak, gerek teknik imkanlar gerek cimnastik salonumuzun alt yapı imkanları doğrultusunda sporcularımıza destek olmaya çalıştık. Başarılarında bir nebze de olsa tuzumuz bulunduğu için mutluyuz” şeklinde sürdürdü.

Foto 1 - Soldan sağa: Antrenör İsmail Öztürk, Sporcu Eren Karaca, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Sporcu Gülay Sarı, Özdil Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü Başkanı Olgun Çağlar

Foto 3 - Soldan sağa: Sporcu Eren Karaca, Yomra Cimnastik Salonu Tesis Amiri Ali Fuat Gün, Yomra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu, Sporcu Gülay Sarı

Foto 4 – Takımlar

Foto 5 - Sporcu Eren Karaca, Sporcu Gülay Sarı