YENİ SPOR BAKANI KILIÇ ŞİKE VAR DİYEMEDİ !

Trabzonspor’un, UEFA ve FIFA’ya 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesiyle ilgili yaptığı başvuruyu değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait yatırımları incelemek ve bazı temaslarda bulunmak üzere memleketi Samsun’a gelen Bakan Akif Çağatay Kılıç, Terme’de Samsunspor’un eski kalecilerinden Abdullah Arslan’ın cenaze törenine katıldı. Merkez Pazar Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Abdullah Arslan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Saray Köyü'ne götürüldü.

Bakan Çağatay Kılıç, cenaze namazının ardından Samsunspor Başkanı Emin Kar ile Terme Belediyesi’nde yarım saat süren bir görüşme yaptı. Kılıç daha sonra Çarşamba'daki Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

"HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, Trabzonspor’un UEFA ve FIFA’ya 2010-2011 sezonunu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yaptığı başvuruyu değerlendirerek, "Uluslararası olsun, yerel olsun bir takım başvurular olmuş. Şu anda devam eden bir süreç var. Sürecin sonunu hep beraber göreceğiz. Kanuni gereklikler, hukuki süreç devam edecek ve ona göre bakacağız" dedi.


Kılıç, basın mensuplarının Samsunspor’un eski oyuncularına olan borçları yüzünden 6 puanının silinmesi ya da küme düşme olasılığının olduğu yönündeki soruları üzerine, "Samsunspor’un borçları ile ilgili arkadaşlar şu anda inceleme yapıyorlar.'' cevabını verdi.