Ay yıldızlılar, 1-0 geriye düştüğü müsabakadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.Öte yandan Hollanda da evinde Norveç'i devirmeyi başardı. Türkiye, Karadağ maçı ile beraber grubu 2. sırada tamamladı ve play-off'lara gitmeye hak kazandı. 

Türkiye, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu son maçında Karadağ'a konuk oldu. Millilerimiz, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın golleri Karadağ adına 3. dakikada Beqiraj'dan geldi. Türkiye ise 22' Kerem Aktürkoğlu, 60' Orkun Kökçü ile golleri buldu.

Bu sonuçla Türkiye, 21 puanla grubu 2. sırada tamamladı ve play-off'lara gitmeye hak kazandı. Hollanda, grubu lider bitirdi.

KARADAĞ - TÜRKİYE MAÇINDAN NOTLAR

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu onuncu maçında Karadağ'a konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, son oynanan Cebelitarık karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı.

Kuntz, Cebelitarık maçında ilk 11'de yer alan Orkun Kökçü ve Barış Alper Yılmaz'ın yerine Berat Özdemir ile Abdülkadir Ömür'e şans verdi.

Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Hakan Çalhanoğlu, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11'iyle çıktı.


Milli takımda Sinan Bolat, Ersin Destanoğlu, Tolga Ciğerci, Berkan Kutlu, Kenan Karaman, Serdar Dursun, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Sarı, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

Aday kadroya sonradan davet edilen Tolga Ciğerci ile Yusuf Sarı maç kadrosuna alındı.

SAKATLIKTAN DÖNEN ABDÜLKADİR ÖMÜR İLK 11'DE

Teknik direktör Stefan Kuntz, sakatlığı nedeniyle Cebelitarık maçında forma giyemeyen Abdülkadir Ömür'ü ilk 11'de sahaya sürdü.

Abdülkadir, ay-yıldızlı ekibin Karadağ maçı öncesi yapılan idmanının tamamında takımla çalışmıştı.

TÜRK TARAFTARLAR MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Karadağ'daki mücadelede Türk taraftarlar tribünde yerlerini aldı.

Türkiye'den ve çevre ülkelerden gelen yaklaşık 500 taraftar, tribünde kendilerine ayrılan yerden yaptıkları tezahüratlarla milli futbolculara destek verdi.