TRABZON'DA PATEN RÜZGARI
Türkiye'de henüz bir  spor bakanlığına bağlı bir fedarasyonu olmayan tekerlekli paten sporları için çok ciddi çalışmalar Mimar Sayim Adanur, Hasan Adanur, Bahadır ÖRS ve Göksel İzcioğlu tarafından  yürütülmektedir.
Bu kapsamda Trabzon'da 2016 yılında patenli futbol antrenörlük ve hakemlik semineri ile başlayan süreç, 2019'da Bahadır ÖRS kurs başkanlığında İstanbul'da hız pateni Antrenörlük ve Hakemlik Semineri düzenlendi. Hemen ardından Sayim Adanur'un girişim ve çabaları ile
Türkiye’deki ilk Paten Festivali 24-25 Ağustos tarihlerinde Trabzon Meydan Parkı’ndaki gösterilerle başladı . Yarış alanı olarak ise Trabzon Akyazı Spor Kompleksi kullanıldı. Festivale İran uyruklu sporcularla birlikte 70 patenci katıldı.
 “TRABZON’DA PATEN FESTİVALİ” inde yarislarda toplam 700 km. paten kayıldı. 5 farklı kategoride sporcular hünerlerini sergiledi.
Türkiye'de ilk kez Trabzon’da düzenlenen “Paten Festivali” ilgileri Trabzon’a çekti.
Festivaller şehri Trabzon'un yeni bir festivale daha ev sahipliği yapmasının mutluluğunu yaşadığını belirten organizasyonun yöneticisi Mimar Sayim Adanur, "Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’deki ilk Paten Festivali gerçekleştirdik. Trabzon Meydan Parkı’nda başlayan festivale İran uyruklu sporcularla birlikte 70 patenci katıldı. Amacımız paten sporunun ülkemizde yaygın hale gelmesi ,gençlerimizi akıllı telefon ve bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bu bir başlangıç. Bundan sonra, yarışmaların artması, tesisleşmeye gidilmesi için uğraşacağız.” dedi.
 Adanur; “Türkiye’de birçok ilke imza atacak olan Türkiye paten festivali çipli sistem ve foto finish sistemleri ile Türk yabancı hakemler eşliğinde yarışlar yapıldı. Yarış kategorileri, hız pateni (100 m.,5 km., 10km.), yüksek atlama ve slide yapıldı. Önümüzdeki süreçte  bu organizasyonu daha geniş kitlelerle yapacağımıza eminim. Etkinlikler için büyük uğraş veren Hasan Adanur, Bahadır Örs, Göksel İzcioğlu ve bu etkinliğimize katılan Dünya Futins Federasyon Başkanı Arash Salmantour’a, bu organizasyonda bizlere yardımcı olan  festivalin sahipliliğini üstlenen Trabzon Milletvekilimiz Salih Cora'ya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na, Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.