TFF Milli Takımın Başına Şenol Güneş'imi Getiriyor 

TFF yaptığı açıklamayla Beşiktaş ve Şenol Güneş'in kararına saygılı olduklarını duyurdu. Beşiktaş, Şenol Güneş'e yapılan teklife olumsuz yanıt vermişti.

Şenol Güneş'in Milli Takım'da görev almasıyla ilgili olarak yapılan 4 maçlık teklif üzerine Beşiktaş'tan sonra TFF de bir açıklama yaptı. Beşiktaş, Şenol Güneş'e gelen teklife olumsuz yanıt vermiş ve "Şenol Güneş bundan sonra Beşiktaş'ın yeni başarıları için çalışmaya devam edecektir." ifadeleriyle bir metin yayınlamıştı. TFF de bu karara saygılı olduklarını duyurdu.

TFF'nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün bilgisi dahilinde bugün Teknik Direktör Sayın Şenol Güneş ile Beşiktaş'taki görevinin yanı sıra A Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevi için Federasyonumuzda bir görüşme yapılmış, kendisine 2018 Dünya Kupası kalan grup eleme maçlarında görev yapması için bir öneride bulunulmuştur. 

Yapılan görüşme sonucunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Sayın Şenol Güneş'in aldığı kararı saygıyla karşılıyoruz.

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Şenol Güneş'e, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 4 maçlık bir teklif sunulduğunu ancak bu teklifin milli takıma ve Beşiktaş'a katkı sağlamayacağı belirtilerek kabul edilmediğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başkanımız Sayın Fikret Orman'ın bilgisi dahilinde hocamız Sayın Şenol Güneş'e Beşiktaş'taki görevi devam ederken, aynı zamanda milli takımımızı da yönetmesi için 4 maçlık bir teklif sunulmuştur. Bu teklifle ilgili hem başkanımız hem de teknik direktörümüz ortak bir değerlendirme yaparak böyle bir çalışma modelinin hem hepimizin ortak gururu olan milli takımımıza hem de ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Beşiktaşımıza katkı sağlamayacağı konusunda hemfikir olmuştur." ifadeleri yer aldı.

Şenol Güneş'in adının milli takım için geçmesinin gurur verici bir durum olduğunun aktarıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Teknik direktörümüz Sayın Şenol Güneş ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören arasında bugün başkanımız Sayın Fikret Orman'ın bilgisi dahilinde gerçekleşen nezaket ziyaretinde de bu ortak karar tekrar ifade edilmiş, bu onurlu görev için yapılan bu kıymetli teklife teşekkür edilmiştir. Dolayısıyla tüm kamuoyunun haklı takdirini kazanmış başarılı hocamız Sayın Şenol Güneş, son iki sezondur olduğu gibi Beşiktaşımızın yeni başarıları için çalışmaya devam etmektedir."

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Milli takımı çalıştırma konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya gelişini şu sözlerle açıklamıştı:

"Bu bir nezaket görüşmesidir. Ben daha önce hocamınızın hem Beşiktaş hem de Milli takımı çalıştırmasını uygun bulmamıştım. Görüşüm bu yöndedir."
HABERTÜRK