25. dönem milletvekilliği için görevinden istifa eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yerine bakacak olan isim, Bakan Çağatay Kılıç tarafından vekaleten bu akşam atandı. 2012 yılından beri Spor Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapan Ömer Altunsoy, resmi atama yapılıncaya kadar Spor Genel Müdürü olarak vekaleten görev yapacak.
Mehmet Baykan'ın istifasının ardından göreve kimin geleceği merak konusu olmuştu. Spor Genel Müdürü yardımcıları olarak görev yapan, Dursun Türk, Tamer Taşpınar, (vekaleten) Murat Kocakaya ve Ömer Altunsoy arasından Bakan Akif Çağatay Kılıç, tercihini eski Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan aslen Trabzon Of doğumlu olan Ömer Altunsoy'dan yana kullanması dikkat çekti.

ÖMER ALTUNSOY KİMDİR?

1974 Yılında Trabzon'un Of İlçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Samsun Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise öğrenimini Samsun İmam Hatip lisesinde tamamladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, yine aynı üniversitede spor alanında yüksek lisansını tamamladı.

1997 yılında Samsun Vezirköprü İlçesi'ne beden eğitimi öğretmeni olarak atandı. 5 yıl Vezirköprü ve Samsun merkezde öğretmenlik yaptıktan sonra 2003 yılında Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde valilik oluru ile Spor Şube Müdürlüğü'ne görevlendirildi. 3 yıl Spor Şube Müdürü ve 2 yılda Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevlerini yaptı. Daha sonra 2007 yılında Samsun Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilliği yaptı. 2008 yılında kurumdan ayrılarak Samsun Valiliği İl Özel İdaresi'nde Spor Koordinatörü olarak görev yaptı. 2009 yılı Aralık ayında Samsun İl Müdürü olarak asaleten atandı ve son olarak 2012 yılı Eylül ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Ömer Altunsoy, judo branşında 3. Kademe Kıdemli Antrenörlük ve siyah kemer 4. Dan belgesi sahibi olup, judoda 15 kez milli olmuştur. Yine judoda milli hakemlik ve milli takım antrenörlüğü yapmış olan Ömer Altunsoy, judoda önceki dönemlerde teknik komite ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev almıştır. Birçok Avrupa Birliği projelerinde yasal temsilci ve birçok ulusal ve uluslararası spor etkinliklerinde koordinatör olarak görev almıştır.

Ömer Altunsoy, evli olup, "Furkan", "Yunus Emre", "Ahmet Talha" adlarında 3 erkek çocuk babasıdır.